Drejning helgkurs

Plats Malmö

En helgkurs med drejning i fokus. Kursen riktar sig till dig som arbetat med lera tidigare och vill öva på dina färdigheter, hitta ditt personliga formspråk och utmana dig själv vid drejskivan.

Boka nu

Kursinnehåll

Lär dig grunderna i drejning, utveckla ditt personliga formspråk och utmana dig själv vid drejskivan. Under kursen får du öva på att göra olika former, till exempel skål och vas. Det finns också utrymme för dig att öva på ett särskilt moment som du vill bli bättre på, till exempel att dra upp en jämn vägg eller att dreja fals och lock.

  • lerans olika egenskaper
  • drejning av olika modeller
  • formsäkerhet
  • seriedrejning
  • grundläggande verkstadsvård

Kursupplägg

Kursen börjar med en genomgång av de grundläggande momenten inom drejning och består därefter i första hand av individuell handledning. Gemensamma genomgångar hålls vid behov.

Under kursen får du spara tre alster för bränning. Glasering sker den 8/7 kl. 18:00-20:15

Kurstiden inkluderar 45 minuter lunch/dag.

Förkunskaper

För att få ut så mycket av kursen som möjligt rekommenderar vi att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med lera. 

En stor del av undervisningen är individuellt anpassad och därför kan olika kunskapsnivåer samsas på samma kurs. Du får arbeta med moment som är anpassade till din kunskapsnivå och dina förutsättningar.

Lokal 

Vår keramiklokal ligger på Kopparbergsgatan 2 i Malmö, med goda cykelförbindelser och flera busshållplatser i närområdet. 

Material

Materialkostnad ingår inte i kursavgiften. Det aktuella lerpriset är 70 kr/kg, inklusive glasyr och bränning*. Du betalar enklast via Swish. Om du inte kan eller vill betala med Swish kan du välja att betala via faktura. Fakturan skickas ut efter kursens slut, och det tillkommer då en fakturaavgift på 95 kronor. Denna information finns även i din kallelse och är tillgänglig i kurslokalen.

Lera som inte sparas till högbränning rabatteras med 50%. 

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Observera att vi tar in max 10 reserver på våra kurser. När reservplatserna är fyllda går det inte längre att boka sig på kursen. Du kan istället göra en intresseanmälan här. Då får du utskick från oss så fort det finns en ny kurs att anmäla dig till. 

*Vi reserverar oss för en ändring av materialkostnaden.

Kursledare

Moa Gustafsson Söndergaard

Moa Gustafsson Söndergaard har en Masterexamen i fri konst från Umeå Konsthögskola. Hon är verksam konstnär i Malmö och jobbar främst med skulptur där keramiska processer står i fokus.

Moa älskar att arbeta med händerna och pröva nya metoder och tekniker. I hennes kurser vill hon inspirera deltagare till att på ett nytt sätt forma skulptur och bruksföremål.

Moa Gustavsson Söndergaard

Anna Linnéa Svensson

”Alla kan skapa med lera, och man kan ta det hur långt som helst.”

Anna Linnéa har studerat keramik på Finska Folkhögskolan i Gårdsten och har även drivit keramisk verkstad som Daglig Verksamhet. Numera har hon sin verkstad i Fränninge utanför Sjöbo.

– Jag jobbar främst med bruksgods i såväl klassiska som mer organiska och skulpturala former, jag vill att handens avtryck ska synas i det jag gör. Jag har drejat mycket, och det är magiskt, men jag älskar också de möjligheter som andra tekniker erbjuder. När jag jobbar med lera kan jag nå full koncentration och flow, och det är just den känslan vill jag att fler ska få uppleva, säger hon. 

Annalinnéa Svensson

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Malmö

regionsyd@folkuniversitetet.se

Kursperiod
29 jun 2024 - 8 jul 2024
Måndag, Lördag, Söndag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
lör 29 jun 2024 kl 10:00-16:00
  • sön 30 jun 2024 kl 10:00 - 16:00
  • mån 8 jul 2024 kl 18:00 - 20:15
Plats
Kopparbergsgatan 2, 21444 MALMÖ
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
408506
Pris
2545 kr