Keramikkurser - intresseanmälan 2024

Plats Malmö

Folkuniversitetet i Malmö anordnar ett stort antal keramikkurser på dagtid, kvällstid och helger för olika åldrar och kunskapsnivåer. Skriv upp dig på vår intresselista, så får du information om kommande kursstarter.

Intresseanmälan

Följ länken nedan för att komma till formuläret för intresseanmälan.

Intresseanmälan

I rutan under kurs/ämne kan du ange om du endast är intresserad av en speciell kursform eller nivå. När du gjort en intresseanmälan kommer du få utskick på mail när vi släpper nya kurser.

Kursinnehåll

Vi anordnar kurser både för vuxna och vuxna tillsammans med barn, kurser inriktade på specifika tekniker och kurser med blandade tekniker. 

Våra kurser innehåller följande moment:

  • lerans olika egenskaper
  • handbyggnadstekniker
  • drejning
  • hur du skapar dekor och textur
  • hur bränningen av leran fungerar
  • metoder för glasering
  • verkstadsvård

Kursupplägg

Grupperna består av 7-12 deltagare beroende på kursformat. Du får alltid individuell handledning och arbetar med egna projekt. Det individuella arbetet varvas med gemensamma genomgångar i grupp.

Förkunskaper

Våra kurser är till för alla, oavsett om du är nybörjare eller van keramiker, och du får arbeta med moment som är anpassade till din kunskapsnivå och dina förutsättningar.

Eftersom en stor del av undervisningen är individuellt anpassad kan olika kunskapsnivåer samsas på samma kurs. 

Lokal

Vår keramiklokal ligger på Kopparbergsgatan 2 i Malmö, med goda cykelförbindelser och flera busshållplatser i närområdet. 

Material

Materialkostnad ingår inte i kurspriset. Du betalar för den lera du förbrukat och då ingår glasyr och bränning. Du swishar i slutet av din kurs.

Om du inte kan eller vill betala med Swish går det att få summan på faktura. Fakturan skickas ut efter kursens slut. Det tillkommer då en fakturaavgift på 95 kronor. 

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Malmö

regionsyd@folkuniversitetet.se

Antal tillfällen
1
Första tillfället
kl -
Studietimmar
1
Kurs-ID
405820
Pris
0 kr