Keramik - drejning

Plats Helsingborg

En kurs med drejning i fokus. Lär dig grunderna, utveckla ditt personliga formspråk och utmana dig själv vid drejskivan. Med de grundläggande teknikerna kan du skapa dina egna skålar, fat eller krukor.

Boka reservplats

Kursinnehåll

På den här kursen lär du dig grunderna drejning och får möjlighet att fördjupa dina kunskaper. Du får handledning för att utmana och utveckla dina färdigheter vid drejskivan.

Under kursen får du öva på att göra olika former, till exempel skål och vas. Det finns också utrymme för dig att fokusera på ett särskilt moment som du vill bli bättre på, till exempel att dra upp en jämn vägg eller dreja ett bestämt mått.

  • lerans olika egenskaper
  • drejning av olika modeller
  • formsäkerhet
  • seriedrejning
  • glasering
  • bränning av lera
  • grundläggande verkstadsvård

Kursupplägg

Gruppen består av max fyra deltagare. Gemensamma genomgångar sker i grupp. Utöver det får du individuell handledning och arbetar med egna projekt.

Förkunskaper

En kurs för nybörjare och dig som har viss erfarenhet sedan tidigare. Fokus ligger på att testa olika tekniker och utveckla ett personligt formspråk.  

Eftersom en stor del av undervisningen är individuellt anpassad kan deltagare med varierad erfarenhet samsas på samma nivå. Du får arbeta med moment som är anpassade till din kunskapsnivå och dina förutsättningar.

Lokal

Vår keramiklokal ligger på Chokladfabriken i Stattena, med goda cykelförbindelser och flera busshållplatser i närområdet. 

Material

Materialkostnad ingår inte i kursavgiften. Det aktuella lerpriset är 70 kr/kg, inklusive glasyr och bränning*. Du betalar enklast via Swish. Om du inte kan eller vill betala med Swish kan du välja att betala via faktura. Fakturan skickas ut efter kursens slut, och det tillkommer då en fakturaavgift på 95 kronor. Denna information finns även i din kallelse och är tillgänglig i kurslokalen.

Cirkelledare

Jag heter Ida, är keramikkonstnär och har gått min keramikutbildning på Leksands Folkhögskola. Jag håller på med många olika tekniker inom keramik som jag kommer att undervisa i. Tillsammans så utvecklas vi under kursens gång både inom olika tekniker och konstnärligt, oavsett om du är nybörjare eller har tidigare erfarenhet. Varmt välkomna! 

*Vi reserverar oss för en ändring av materialkostnaden.

Kursledare

Ida Saarimaa

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Helsingborg

info.sydvast@folkuniversitetet.se

Kursperiod
3 apr 2024 - 8 maj 2024
Onsdag
Antal tillfällen
5
Första tillfället
ons 3 apr 2024 kl 17:30-20:30
  • ons 10 apr 2024 kl 17:30 - 20:30
  • ons 17 apr 2024 kl 17:30 - 20:30
  • ons 24 apr 2024 kl 17:30 - 20:30
  • ons 8 maj 2024 kl 17:30 - 20:30
Plats
Dragaregatan 2, 25442 HELSINGBORG
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
406840
Pris
4040 kr