Keramik alla tekniker nybörjare

Plats Gustavsberg

Den här kursen ger dig som är nyfiken på att testa alla tekniker möjlighet att under sex söndagseftermiddagar utforska kavling, ringling, tumning och drejning i vår nyrenoverade verkstad i Gustavsberg.

Boka nu

Kursen går tre söndagar v. 20, 21 och 26 mellan kl 13.15-16.15. 

Den här kursen riktar sig till dig som är nybörjare och som vill testa de fyra teknikerna: tumning, ringling, kavling och drejning.

Innehåll

På nybörjarkursen får du lära dig tumning, ringling, kavling och drejning. Du lär dig hur leran ska bearbetas och olika dekortekniker samt hur man glaserar. Inspiration för det praktiska skapandet och förståelse för hantverkets förutsättningar hämtar vi från olika tidsperioder och kulturer, från aktuella utställningar och från varandra.

Undervisningsform/Kursupplägg

Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete under handledning av kursledaren. Vissa genomgångar är gemensamma. Gruppen består av 4-12 deltagare.

Material

Vi arbetar med två olika stengodsleror. Fördelen med stengods är att det brända godset är mycket slitstarkt och att glasyrerna är blyfria. En materialkostnad på 80 kr/kg tillkommer, vilken betalas med swish/kort vid sista kurstillfället. I materialkostnaden ingår lera, tillgång till ett brett sortiment av engober och glasyrer, samt bränningar. Vårt kompendium om keramik ingår även i kursavgiften.

Utvecklingsmöjligheter

Det keramiska hantverket är omfattande och möjligheterna att förbättra din teknik och utveckla ditt formspråk är oändliga. Eftersom undervisningen till stor del sker i form av individuell handledning har du goda möjligheter att utvecklas om du går fler terminer eller olika keramikkurser.

Lokal

I nyrenoverade lokaler i Gamla Porslinsfabriken i Gustavsberg, har vi skapat en klassisk keramikverkstad, utrustad med tio drejskivor och väl tilltagna arbetsytor. Vi tillhandahåller även ett digert utbud av verktyg och glasyrer som vi bereder i vårt glasyrrum. 

Kursledare
Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

 

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
19 maj 2024 - 30 jun 2024
Söndag
Antal tillfällen
3
Första tillfället
sön 19 maj 2024 kl 13:15-16:15
  • sön 26 maj 2024 kl 13:15 - 16:15
  • sön 30 jun 2024 kl 13:15 - 16:15
Plats
Chamottevägen 6, 13440 GUSTAVSBERG
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
114182
Pris
1740 kr