Gå på auktionsvisning - antikviteter, fine art och mästerverk

Plats Stockholm

Vi går tillsammans med kursledaren och kunniga ciceronen Ulrica Häller och tittar på utbudet och vad man kan hitta på en auktion , med huvudbetoning på äldre möbler. Vi besöker de större auktionshusen i Stockholm.

Boka nu

De stora auktionshusen avslutar säsongerna med Kvalitetsauktion! Detta är verkligen tillfället att njuta skön konst och vackra föremål av yppersta klass och ta del av det främsta inom konsthantverk. Komma nära de stora mästarnas möbler, tavlor, konthantverksföremål och fingranska detaljer i utförande och materialval.

Vi besöker säsongens avslutande kvalitetsvisning vid större auktionshus i centrala Stockholm tillsammans med kursledaren och kunniga ciceronen Ulrica Häller, och tar del av utbudet, med huvudbetoning på äldre möbler. Det är spännande och lärorikt att se, vända vrida, och öka sina kunskaper i möte med föremål och på auktionsvisningar har man ju möjlighet att få komma föremålen riktigt nära. För att tillgodogöra sig auktionsvisningen är viss kunskap om stilhistoria önskvärd. Beräknad tid 3 x 45 min och mötestid 15 min innan visning. Mötesplats meddelas av kursledaren inför respektive kurstillfälle.

Målgrupp

För dig som är intresserad av auktioner och antikviteter, och vill få ut mer av ditt besök. Även för dig som arbetar som hantverkare, inredare, möbeltapetserare, eller i yrken där kunskap om äldre föremål, kvalitet i hantverk och utförande är relevant, samt vill lära mer om auktionsförfarandet för kvalitetsauktion. 

Mål

Lära sig att kunna bestämma en stil, epok, material och metod på en möbel eller ett konsthantverksföremål, träna sig att upptäcka eventuella restaureringar och ändringar.

Innehåll

Vi undersöker och närstuderar föremål, upptäcker detaljer, ökar känslan och kunskapsbredden inom stilhistoria, materialval, teknik och metod. Antalet deltagare begränsat till 8 personer per tillfälle, för att alla skall ges utrymmet att vara aktiva. Bokning senast en vecka innan kursstart. Mötesplats meddelas av kursledaren inför respektive kurstillfälle. Med hänsyn till auktionshusen och kursdeltagarna är antalet deltagare begränsat, men auktionsvisningen ges vid två tillfällen söndag 9/6 och måndag 10/6.

Kurslitteratur

Kursledaren tipsar om följande böcker: De svenska Antikviteternas Historia, Märta Holkers, Bonnier Fakta, 2007 och referensverk som Mästarnas Möbler, Torsten Sylvén.

Länkar

Gå på auktionsvisning -antikviteter, fine art och mästerverk - söndag 9/6

Kursledare

Ulrica Häller

Ulrica Häller, konsthistoriker och fil.kand. i kultur & kommunikation, är en uppskattad föreläsare inom konst- möbel-, stil- och kulturhistoria, med över 20 års erfarenhet som museilärare vid Kungliga Slotten och Antikskolan vid Stockholms Auktionsverk.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
10 jun 2024 - 10 jun 2024
Måndag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
mån 10 jun 2024 kl 11:00-13:15
Studietimmar
3
Kurs-ID
115725
Pris
350 kr