Färgsättare distans live

Plats Distans

En kurs i färgsättning och ljussättning på distans. På denna onlinekurs kommunicerar du direkt med läraren och dina kurskamrater via Zoom precis som i ett klassrum. Den här utbildningen vänder sig till dig som har ett stort intresse av färg, ljus, form och design och vill lära dig mer.

Boka nu

Lärarledd onlinekurs via länk med möjlighet till intyg efter avslutad kurs. Kursen hålls live i realtid via distansverktyget Zoom där deltagarna ha möjlighet att samverka och ställa frågor till kursledaren som medverkar varje kurstillfälle. Kursmaterial skickas digitalt och deltagaren arbetar med sitt egna material från sin plats. Intyg utfärdas på begäran efter genomförd kurs vid 75% närvaro.

Målgrupp

Den här utbildningen vänder sig till dig som har ett stort intresse av färg, ljus, form och design. Kanske arbetar du redan inom färg och måleri eller med inredning, mode och trender eller så är du personligen nyfiken på hur man kan jobba med färg professionellt. Kursen kan även ses som ett komplement till andra form-/design- eller inredningskurser med specialinriktning mot färg. 

Mål

Bli en skickligare färgsättare genom att varva teori och praktik i ämnena färg och ljus. Öka förståelsen för olika utmanigar i förhållande till färgsättning och upplevd interiör miljö. Hur man kan arbeta med olika hjälpmedel och verktyg för att hitta fantastiska färgskalor. Att ge deltagaren förutsättningar för att kunna arbeta mer professionellt med färgsättning inom inredning eller annat område där färgsättning är aktuellt och få en viss orientering även om exteriör färgsättning. 

Innehåll

Kursen tar upp olika områden inom färglära och hur man kommunicerar färg. Vi lär oss olika färgsystem NCS och svensk standard för färgbeteckningar. Vi tittar närmare på färgperception och färgseende och lär oss även färgers påverkan på omgivningen och yttre faktorer, upplevd färg, egenfärg och färgförändringar. Andra områden som utbildningen tar upp är: 

  • Färg och ljus.  
  • Färg i interiör och exteriör miljö.  
  • Färganalyser och färgbestämning.
  • Färgsättnings-principer.  
  • Färgers historiska och kulturella betydelser.  

Färg, material och mönster. 

Under utbildningen arbetar vi med olika färgsättningsuppgifter genom skissning, beskrivningar och presentationer. Vi får även besök av gästföreläsare. 

Varje kurstillfälle eller delmoment inleds med en föreläsning. Därefter följer ett praktiskt arbete med färgsättning som kan bestå av övningar eller att lösa ett specifikt färgsättningsuppdrag. Vi varvar korta och längre övningar. Utbildningen avslutas med en presentation av ett fullständigt individuellt projekt som bedöms utifrån olika delmoment. Om alla delmoment är godkända utfärdas ett intyg. 

Studietakt 

En sommarkurs på distans, 9 tillfällen x 4 lektioner totalt 36 lektioner fördelade på fem onsdagar i juni och fyra onsdagar i augusti kl.17.30-20.30. Med uppehåll i juli. Vi erbjuder även en separat kurshelg i Stockholm lördag 31/8 + söndag 1/9 med en fördjupningskurs i färglära med 10 lektioner. Denna kurs ligger utanför grundkursen och bokas separat med arrangemangnr: 115800. Se kursupplägg och pris här: Färghelg i Stockholm 

Intyg 

Intyg utfärdas efter utbildningens slut för de deltagare som varit närvarande minst 75 %, fått godkänt på sitt inlämningsprojekt och förutsatt att hela avgiften är betald. 

Speciella förutsättningar

Notera att studietakten är hög och för att du ska tillgodogöra dig kursen på bästa sätt och för att handledningen ska bli givande, krävs det att du lägger ner några timmars hemarbete mellan sammankomsterna. Du behöver en dator med internetuppkloppling för att genomföra kursen och en fungerade mailadress dit inloggning och länk till kursupplägget skickas. 

Studiematerial

Kostnad för studiematerial tillkommer och inköps av deltagaren. Bl.a boken Färg och ljus för människan i rummet av Karin Fridell Anter. Information om ytterligare kursmaterial som behövs för att genomföra kursen på distans meddelas i kallelsen och av kursledaren via mail.  

Anmälan 

Anmälan görs här via hemsidan eller genom att ringa oss på 08-789 42 00. Läs hela anmälningsvillkoren i länken nedan. 

Betalning 

Vi samarbetar med Walley kring betallösning och du kan välja mellan att betala hela summan i förväg eller att använda olika alternativ för delbetalning. Se anmälningsvillkoren i länken nedan. 

Fördjupningskurs i färglära - Stockholm

Vi erbjuder även en separat kurshelg i Stockholm lördag 31/8 + söndag 1/9 med en fördjupningskurs i färglära med 10 lektioner. Denna kurs ligger utanför grundkursen och bokas separat med arrangemangnr: 115800. Se kursupplägg och pris här: Färghelg i Stockholm

Anmälningsvillkor

  

Kursledare

Pernilla Ström

Pernilla Ström är inredningsarkitekt och designstrateg och har arbetat med inredning sedan 1990. Hon har en masterutbildning i estetiska vetenskaper från Stockholms universitet och kurser i arkitektur, färg och ljus från KTH och Konstfack.

Under åren har kunskaperna byggts på och blivit allt bredare. Pernilla har arbetat med de flesta nischer inom inredningsyrket och bland annat förkovrat sig i konst och hotelldesign, färg- och ljussättning och arkitekturhistoria. Hon har lång erfarenhet av färgsättning genom sitt arbete med färgkartor och koncept till företag som Svenska Bostäder, Botkyrkabyggen, SKB, Stockholmshem och Familjebostäder. Hon har inrett och färgsatt hotell, skolor och kontor

Pernilla Ström

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
5 jun 2024 - 28 aug 2024
Onsdag
Antal tillfällen
10
Första tillfället
ons 5 jun 2024 kl 17:30-20:30
  • ons 12 jun 2024 kl 17:30 - 20:30
  • ons 19 jun 2024 kl 17:30 - 20:30
  • ons 26 jun 2024 kl 17:30 - 20:30
  • ons 3 jul 2024 kl 17:30 - 20:30
  • ons 7 aug 2024 kl 17:30 - 20:30
  • ons 14 aug 2024 kl 17:30 - 20:30
  • ons 21 aug 2024 kl 17:30 - 20:30
  • ons 28 aug 2024 kl 17:30 - 20:30
Studietimmar
40
Kurs-ID
115754
Pris
8950 kr