Diplomerad Grafisk Designer

Plats Stockholm

Om du vill få de mest effektiva verktygen och utveckla din kompetens inom grafisk design – då är denna diplomutbildning en utmärkt grund. Utbildningen går på plats på Folkuniversitetet i Stockholm, en dag per vecka.

Boka nu

Arbetar du som kommunikatör, administratör eller liknande och behöver en grafisk inriktning och kompetens i ditt arbete, eller vill du pröva på för att se om grafisk design är något för dig? Då är vi rätt val!

Målgrupp

Utbildningen vänder sig främst till dig som är intresserad men ännu inte har så stor erfarenhet av grafisk design. Om du redan har ett annat arbete kan mer kunskap på området öppna för nya karriärmöjligheter. Även egenföretagare har fördel av att kunna mer om grafisk design för att underlätta den egna verksamheten.

Detta är en utbildning för dig som vill bli säkrare i att skapa en genomtänkt design på egen hand. Du behöver inte ha några förkunskaper i ämnet. Med designprocessen som grund integrerar vi olika delar av designmetodiken: digitala verktyg, skissteknik, bild, typografi, layout, budskap och målgruppsanpassning.

Mål

Fokus för denna diplomutbildning är att ge dig verktyg för visuell kommunikation, perception och grafisk design. Du lär dig inte bara verktygen i Adobe-programmen utan också så mycket mer vad gäller tillämpningen. Detta gör att du själv kan bygga upp enklare grafiska produkter och trycksaker – från idéstadium till färdig produkt. Du skapar din portfolio under din termin hos oss och du hinner långt på kort tid.

Undervisningsform

Utbildningen består av föreläsningar, övningar och uppgifter. Våra lärare har mångårig yrkeserfarenhet inom sina specialiteter yrkeserfarenhet grafisk design, kommunikation och trycksaksproduktion. Detta gör att du får ta del av en stor kunskap inom respektive område. All undervisning är lärarledd vilket gör att du utvecklats snabbt i en mindre grupp.

Förkunskaper

Du behöver ha datavana.

Innehåll

Utbildningen speglar både djup och bredd inom grafisk design och tar upp praktisk och teoretisk design, färg och form, bilduttryck, typografi, layout samt digitala verktyg. Du lär dig också om hur seendet fungerar och om skissteknik. Det gör att du med hjälp av datorprogrammen kan skapa bra grafiska lösningar på ett effektivt sätt. Exempel på uppgifter: Logotyp, trycksaksdesign och storformat som till exempel affisch.

Under kursen lär du dig relevanta grunder i programmen InDesign, Illustrator, Photoshop och Acrobat. Du kommer också att få arbeta hands-on med uppgifter från start till mål - från att utforma en idé eller skiss till att omsätta den till verklighet i Adobe Creative Cloud-programmen.

Kurspassen är inriktade antingen på grafisk design eller på att använda IT-programmen. Max 12 deltagare i gruppen.

Mac/PC

För dig som är PC-användare: IT-delen av denna kurs ges i datasal med stationära Mac-datorer, men om du vill kan du ta med egen PC laptop. Det mesta i de programvaror kursen omfattar ser likadant ut i Mac och PC, däremot finns ju olika kortkommandon och liknande.

Gratis tillgång till Adobe Creative Cloud under studietiden

Under den tid utbildningen pågår har du kostnadsfri tillgång till Adobe Creative Cloud - dels på datorerna på plats men du har även rätt att installera programmen på en dator hemma, så att du kan repetera eller arbeta med uppgifter hemma.

Tider

Utbildningen går en heldag i veckan. Totalt 12 kurstillfällen klockan 9-16. Vi rekommenderar att du avsätter några timmar per vecka för hemarbete (uppskattningsvis fem timmar).

Diplomering

Det krävs 75 procent närvaro samt att utbildningens slutuppgift (som du delvis arbetar med under lektionstid) fullgjorts för att kunna få ut ett diplom efter utbildningens slut.

Delbetalning möjlig

Du kan välja mellan att betala hela kursavgiften i samband med kursstart eller att delbetala en gång per månad under kursens gång, totalt fyra delbetalningar. Inga extra kostnader läggs på. Om du önskar delbetalning så meddela oss i samband med din anmälan. Vid frågor kontakta ämnesansvariga ulrika.engerstam@folkuniversitetet.se (tel 08-789 41 85).

Kursledare

Kursen leds av två lärare som undervisar hälften av kurstimmarna var. Cecilia Undemark Péterfy är grafisk designer och AD. Hon har en Bachelorexamen i Grafisk Design från Forsbergs Skola och har även handledarutbildning från Konstfack samt är en van pedagog. Hon driver egna bolaget www.undemark.se. Thomas Dättermark är IT-utbildare med stor pedagogisk vana.

Citat från tidigare deltagare

"Kursen är inspirerande och omfattande med en bred och bra mix av ämnen som till exempel logodesign, varumärkesidentitet, typografi, tidskrifter och bokomslag. Den innehåller även praktiska genomgångar av olika designprogram. Rekommenderas starkt för både nybörjare och de som vill lära sig mera, tack vare dess väl avvägda kombination av ämnen och omfattning.” 
"Utbildningen har känts mycket välplanerad med väl genomtänkt studietmaterial och lektionsplanering."

Prova på-föreläsning online 16 maj

Vill du få en timmes introduktion till vad ämnet grafisk design innebär och höra mer om utbildningen? Anmäl dig till vårt kostnadsfria webbinarium som äger rum 16 maj kl 12-13. Boka här.

 

Kursledare

Thomas Dättermark

Cecilia Undemark Péterfy

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
26 sep 2024 - 19 dec 2024
Torsdag
Antal tillfällen
12
Första tillfället
tor 26 sep 2024 kl 09:00-16:00
  • tor 3 okt 2024 kl 09:00 - 16:00
  • tor 10 okt 2024 kl 09:00 - 16:00
  • tor 17 okt 2024 kl 09:00 - 16:00
  • tor 24 okt 2024 kl 09:00 - 16:00
  • tor 7 nov 2024 kl 09:00 - 16:00
  • tor 14 nov 2024 kl 09:00 - 16:00
  • tor 21 nov 2024 kl 09:00 - 16:00
  • tor 28 nov 2024 kl 09:00 - 16:00
  • tor 5 dec 2024 kl 09:00 - 16:00
  • tor 12 dec 2024 kl 09:00 - 16:00
  • tor 19 dec 2024 kl 09:00 - 16:00
Studietimmar
96
Kurs-ID
115788
Pris
22975 kr