Manga Illustration

Plats Västerås

Lär dig teckna Manga-karaktärer och utforska en fascinerande kultur! Anmäl dig till Folkuniversitetets kurs i Västerås idag!

Boka nu

Denna kurs är planerad att starta i slutet av september/början av oktober. Under augusti månad kommer vi uppdatera informationen och publicera planerad startdatum. 

 

Manga är det japanska ordet för serier. I denna kurs tar vi inspiration från de japanska serierna medan vi tecknar. Genom att lära dig rita Manga-stil, kommer du att utveckla dina kunskaper om proportioner, skuggning, färgläggning och uttryck. Du får en förståelse för japansk kultur och dess kreativa uttryck. Din kursledare kommer att guida dig genom hela processen och hjälpa dig att utveckla din egna unika stil.

Kursen är också för dig som vill prova att teckna Manga och kombinera med ditt vanlig tecknade/måleri. Du får lära dig att teckna Manga och kan skapa ditt egna unika kreativa uttryck i bild. 

 

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs endast nyfikenhet och intresse av Manga.

Mål

Målet med kursen är att lära dig att börja teckna Manga.

Kursinnehåll

Teckna kroppar och ansikten
Teckna känslor och uttryck
Teckna rörelser
Teckna karaktärer
Hur man börjar på en serie

Kursupplägg

Vi träffas en gång per vecka vid 3 tillfällen. Det finns också möjlighet att förlänga med ytterligare lektioner om gruppen önskar. Kursen genomföras i liten grupp 4-6 deltagare.

Kursmaterial

Kurslitteratur och material ingår ej i kurspriset.
Du som deltagare skaffar material för att teckna innan första lektionstillfället. Mer information kommer med startinformation.

Kursledare

Din kursledare Yumi började rita i ung ålder och kan rita många olika stilar, både digitala och analoga och även med japansk traditionell manga material. Hon har bidragit med manga illustrationer till serietidningar i Japan och arbetat som illustratör för kunder över hela världen. Hon har utbildning inom design och konst i Japan både i grundskola och college.

Kursledare

Yumi Shintani Bergman

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Västerås

info.vasteras@folkuniversitetet.se

Antal tillfällen
3
Första tillfället
kl 17:30-19:00
Studietimmar
6
Kurs-ID
202993
Pris
825 kr