Teckna stilleben

Plats Stockholm

På den här helgkursen får du upptäcka hur kul det är att teckna. Här får du genom olika teckningsövningar med fokus på stilleben öva handen och ditt seende och utveckla dina färdigheter inom teckning.

Boka nu

Förkunskaper

Inga förkunskaper behövs, både nybörjare och erfarna deltagare är välkomna!

Innehåll

Lär dig att att avbilda olika typer av objekt och öva upp förmågan att se proportioner, form och volym. Objeketen vi tecknar av kommer presenteras på ett långbord av ett stort antal olika typer av objekt. Presentationen gör att vi kan vara mer rörliga runt bordet och anpassas efter var och ens behov. Vi varvar snabba skisser med mer detaljerade teckningsstudier. Individuell handledning, anpasssad till dina erfarenheter, behov och önskemål.

Undervisningsform

Vi har gemensamma genomgångar av olika moment och uppgifter samt individuell handledning. Gruppen består av ca 6-12deltagare. Kursen går lördag och söndag.

Material

Material ingår inte i kursavgiften. Du behöver ritblock i minst A3-storlek, blyertspennor (gärna mjuka t ex 3B, 5B) och radergummi, kol  eller krita. Olika färgpennor går också bra att ta med om man vill.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Tips

Material kan du köpa bl a på IB Wahlström (Olofsgatan 10), Kreatima (Kungsgatan 58) och KRO:s butik (Fiskargatan 1, Mosebacke torg)

Kursledare

Jacob Lind

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
17 aug 2024 - 18 aug 2024
Lördag, Söndag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
lör 17 aug 2024 kl 10:00-15:00
  • sön 18 aug 2024 kl 10:00 - 15:00
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
116018
Pris
1425 kr