Lär dig teckna

Plats Lund

En kurs där du lär dig grunderna i teckning. Teckna olika former och motiv, och bli en säkrare iakttagare och en skickligare tecknare.

Boka nu

Kursinnehåll

  • Grundläggande tekniker
  • Materialkunskap
  • Teckning med blyerts 
  • Teckna olika grundformer och motiv
  • Skuggning
  • Bildkomposition

Kursupplägg

Gemensamma lärarledda genomgångar varvas med praktiska övningar. Du får teckna mycket själv med individuell handledning. Du får prova på olika material och teckna olika former och motiv. Med utgångspunkt i observationsteckning, att iaktta och överföra det ögat ser, går vi igenom och övar grundläggande teckning.

Mål

Det övergripande målet är att göra dig till en säkrare iakttagare och en skickligare tecknare.

Förkunskaper

Kursen ska inspirera och utveckla dig som är nybörjare och vill lära dig mer om att teckna.
Du behöver inga förkunskaper. Nyfikenhet och intresse räcker långt.

Material

För att genomföra kursen behöver du ett skiss-/teckningsblock i A3-format, och en uppsättning med hårda och mjuka blyertspennor: 2H, HB, B, 2B, 4B, 8B. Ta även med pennvässare och suddgummi. Under kursens gång ger läraren även tips, rekommendationer och demonstrationer av annat material som kan vara bra att ha. Materialkostnader ingår inte i kurspriset. 

Tips

Du får 10 procent rabatt på konstnärsmaterial i butiken Ljungbergs Artist, som deltagare på Folkuniversitetet. Materialkostnader ingår inte i kurspriset.

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Kursledare

Julia Stenberg

Julia är illustratör och bildkonstnär med inriktning på traditionella tekniker, främst teckning, olja och akvarell. Julia undervisar i oljemåleri och illustration med fokus på idéprocess och hantverk.

Julia har en kandidatexamen från Högskolan för design och konsthantverk (HDK) Göteborg. Hon har även läst en termin med specialisering på illustration på Cardiff School of Art and Design i Wales, och har en tvåårig folkhögskoleutbildning från Kronobergs konstskola.

Idag är hon verksam i Malmö, och arbetar med frilansuppdrag som illustratör, privata måleribeställningar och egna konstnärliga projekt inom bildkonst.
Du kan se Julias arbeten på hennes webbplats

Den kreativa processen bygger på ett samspel mellan seende, hantverk och tankeprocess. Julia lär ut hur du arbetar fram och realiserar kreativa idéer, och utvecklar ditt hantverk för att skapa ett personligt uttryck i dina bilder.

Julia Stenberg

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Lund

regionsyd@folkuniversitetet.se

Kursperiod
29 apr 2024 - 20 maj 2024
Måndag
Antal tillfällen
4
Första tillfället
mån 29 apr 2024 kl 13:00-16:00
  • mån 6 maj 2024 kl 13:00 - 16:00
  • mån 13 maj 2024 kl 13:00 - 16:00
  • mån 20 maj 2024 kl 13:00 - 16:00
Plats
Skomakaregatan 8, 22002 LUND
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
407891
Pris
2245 kr