Katt-måleri heldag

Plats Kungsbacka

Forskning visar att katter får oss att må gott! Skaparglädje och kreativitet är starkt stressreducerande processer och när vi kombinerar dessa två faktorer frisätter vi djupverkande glädje och harmoni - så välkommen att dela en dag full med härliga upplevelser och ”kattityder”.

Boka nu

Tillsammans kommer vi att fördjupa oss i katternas väsen, fysiologi och mystik. Kursen fokuserar på att fånga kattens unika uttryck och personlighet i härlig gemenskap och största skaparglädje

Kursen är öppen för alla såväl nybörjare som mer erfarna kreatörer. Inga förkunskaper krävs, bara nyfikenhet och kärlek till katter och intresse för att utforska kattens unika uttryck genom målning. Det kommer att finnas inspirationsmaterial i kurslokalen men medtag gärna personliga fotografier på katter om ni önskar porträttera någon särskild ”pälskling”.

Innehåll

  • Kort om kattens och skapandets hälsofrämjande effekter.
  • Översikt av målningsmaterial och tekniker som kan användas under kursen
  • Kattityder! Roliga och snabba kom-i-gång övningar!
  • Utforskning av olika tekniker för att fånga kattens unika uttryck och personlighet

Målardagen hålls av Helena Söderholm som är en erfaren konstnär, pedagog och kattälskare.

Obs! Vi kommer tyvärr inte ha levande katter på plats! Ta inte med din katt!

Kursledare

Helena Söderholm

Helena Söderholm är konstnär och pedagog med lång erfarenhet av måleri och skapande i olika former. Hon arbetar med akryl och mixed media, dvs olika tekniker och medium i samma bild.

I sin ateljé i Vallda jobbar hon med olika projekt och event (eget måleri, utställningar, beställningar, kurser mm) Hon har en särskild passion för att guida andra genom kreativa blockeringar och inspirera till nya utvecklingsmöjligheter genom att bejaka den prestigelösa skaparglädjen. Helena använder enkla metoder, snabba övningar i öppna förhållningssätt till glädje, förtjusning och förundran. Detta tillsammans med tekniska kunskaper hjälper till att frigöra och väcka den kreativa gnistan till liv och ta inspirationen till nya nivåer.

Helena Söderholm är kursledare på Folkuniversitetet i Kungsbacka

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Kungsbacka

info.kungsbacka@folkuniversitetet.se

Kursperiod
10 aug 2024 - 10 aug 2024
Lördag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
lör 10 aug 2024 kl 09:00-16:00
Plats
Nygatan 10C, 43430 KUNGSBACKA
Visa på karta
Studietimmar
8
Kurs-ID
308929
Pris
750 kr