Akrylmålning med Bosse Blomén Svensson

Plats Jönköping

I kursen kommer vi att utforska akrylmåleriet i olika motiv. Vi kommer arbeta kombinerat både täckande och transparent och delvis med strukturer. Ta gärna med foton eller förlagor för motiv. Kursen ges av Folkuniversitetet i Jönköping!

Boka nu

Den första akrylfärgen kom 1955, Liquitex. Den färgen är att rekommendera. Akrylfärg är en vattenbaserad plastfärg som torkar snabbt och därför är lätt att måla över och även att experimentera med. Till akrylfärg finns olika medier, blanka, matta, halvblanka som går att blanda i färgen för att få mer djup och lyster, som också fördröjer torktiden något och som även fungerar som en fernissa. Akrylfärg kan målas på bomulls- och linneduk, tjockare kartong och akvarellpapper.

I kursen kommer vi att tillverka varsin ”Stay wet palett” som gör att färgen inte torkar på paletten utan håller sig fuktig och målningsbar hela kursen.

Material

Deltagarna tar med sig eget material i form av penslar, dukar/underlag samt kadiumfri akrylfärg då vi arbetar i en kadiumfri miljö. Material finns att köpa under kursens gång och faktureras efter kursens slut

Fika och lunch medtages.

Kursledare: Bosse Blomén Svensson.

Vid frågor mejla bosseblomen@hotmail.com (Märk mejlet med akrylkurs)

 

Kursledare

Bosse Blomén Svensson

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Jönköping

info.jonkoping@folkuniversitetet.se

Kursperiod
29 jun 2024 - 30 jun 2024
Lördag, Söndag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
lör 29 jun 2024 kl 10:00-15:00
  • sön 30 jun 2024 kl 10:00 - 15:00
Plats
Skolgatan 25B, 55316 JÖNKÖPING
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
115649
Pris
1100 kr