Kinesisk/Kanji kalligrafi nybörjare

Plats Jönköping

Utforska skönheten och djupet i kinesisk kalligrafi genom vår kurs som tar dig med på en resa genom århundraden av kulturellt arv. Denna kurs i Kinesisk kalligrafi ges av Folkuniversitetet i Jönköping!

Boka nu

Upptäck den eleganta konsten att forma tecken med pensel och bläck medan du lär dig om dess historia, tekniker och filosofi. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren kalligrafikonstnär, kommer denna kurs att fördjupa din förståelse och färdigheter i en av världens äldsta och mest respekterade konstformer.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Innehåll och kursupplägg

- hur tecknen är uppbyggda
- penseldrag
- ordstruktur
- streckordning 
- kalligrafiskt material
- kalligrafiska stilar
- kalligrafins historia

Mål 

Att lära dig skriva ditt eget namn eller andra ord på kinesiska samt kunna demonstrera och förklara hur tecknen är uppbyggda. Kalligrafi ger dig sinnesfrid och lindrar stress, låt oss uppleva kalligrafiterapi tillsammans.

Undervisningsform

Undervisningen bedrivs genom föreläsningar och enskilt arbete med individuell handledning av ledaren. Undervisningen sker både på svenska och engelska.

Material

Materialet finns tillgängligt i ateljén. Materialkostnaden är inte inkluderad i kursavgiften och faktureras efter kursens slut.

Kursledare

Bridget Ip

Mitt första möte med kalligrafi var i början av grundskolan och sedan 2017 har jag studerat kalligrafi hos en mästare. Dessutom har jag studerat konst och design i Hongkong, där jag specialiserade mig på akryl, akvarell och grafisk design. Konst är terapi som ger man sinnesro och läker själen. Att skriva, måla och skapa gör mig glad, harmonisk och hjälper mig se saker ur ett annat perspektiv. Välkommen att vara med på en konst- och designresa med mig!

 

Kursledare

Chiu Nga Ip

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Jönköping

info.jonkoping@folkuniversitetet.se

Kursperiod
19 okt 2024 - 20 okt 2024
Lördag, Söndag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
lör 19 okt 2024 kl 10:00-15:00
  • sön 20 okt 2024 kl 10:00 - 15:00
Plats
Skolgatan 25B, 55316 JÖNKÖPING
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
116687
Pris
1100 kr