Kalligrafi grundkurs

Plats Jönköping

Vill du att lära dig att skriva vackra bokstäver med kalligrafipenna? Göra egna vackra inbjudningskort? Då är detta kursen för dig. Kalligrafi gör skrivandet till en konst och glädje. Välkommen till Folkuniversitetet i Jönköping!

Boka nu

Utveckla vidare ditt kalligrafi skrivande!

Målgrupp

Denna kurs passar dig som har gått grundkursen eller har en grundkunskap i kalligrafi. Vi kommer att arbeta med flera bokstavsformer och sätt att kunna vidareutveckla dina kunskaper i tusch och även med lite akvarellfärg!

Undervisningsform

Gemensamma övningar.

Material

En kalligrafipenna och kompendium ingår i kursavgiften. Ta med kalligrafipennor, fina tuschpennor, akvarellfärg, penslar m.m. som du eventuellt redan har. Övrigt material finns att köpa i ateljén och faktureras efter kursens slut.

Kursledare

Julie Karlsson

Color feeds my soul... Jag älskar att leka med färg för att se vad som kommer till livet och fånga en stämning eller ett intryck, eller lite inspiration från Guds fantastiska skapelse.

Jag flyttade till Sverige efter att ha vuxit upp i Seattle, Washington, USA, där jag sedan mötte mitt livs kärlek! När våra döttrar växte upp åtnjöt jag den kreativa sidan som mamma och genom att måla. Detta växte till fler och fler konstutställningar, undervisning i målningskurser, akvarellbloggar, målningsresor med mina studenter runt Sverige, Danmark, Frankrike och USA samt flertalet möten med konstnärer och konstälskare runt om i världen.

Tre år i Sydafrika gav mig ny erfarenhet för att se och lära mig mer, upptäcka nya tekniker och en nyfikenhet för att "måla utanför linjerna". Folkuniversitetet i Jönköping har gett mig ett forum för att dela denna kärlek att skapa med andra.

Det är en sån glädje att kunna dela min kärlek att måla med andra och förhoppningsvis sprida lite uppmuntran längs vägen!

Julie Karlsson

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Jönköping

info.jonkoping@folkuniversitetet.se

Kursperiod
26 okt 2024 - 26 okt 2024
Lördag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
lör 26 okt 2024 kl 10:00-15:00
Plats
Skolgatan 25B, 55316 JÖNKÖPING
Visa på karta
Studietimmar
6
Kurs-ID
116685
Pris
825 kr