Illustrera sagor distans

Plats Distans

Lär dig förmedla sagornas budskap genom dina illustrationer. På den här distanskursen får du verktyg för att bli en bättre illustratör och hitta din egen stil när du illustrerar sagor och berättelser.

Boka nu

Kursinnehåll

Under kursen arbetar du med konsten att tolka och illustrera sagor. Du hittar ditt uttryck som illustratör, samtidigt som du förmedlar sagans budskap.

För att tolka sagor lär du dig grundläggande begrepp för berättande och du får en inblick i vad berättelser för barn har haft för funktion och form genom historien.

  • sagor och rimhistoriers uppbyggnad, funktion och historia
  • analys av text och illustrationer i sagor
  • moderna tolkningar av sagor
  • arketypiska karaktärer i sagor
  • karaktärsdesign
  • färger, former och linjer för att uttrycka känsla och stämning i bild

Kursupplägg

Kursen är helt på distans och genomförs i läroplattformen Moodle. Inloggningsuppgifter skickas ut strax före kursstart. Kursen inkluderar inga live-träffar utan lektionerna publiceras skriftligt på Moodle. Vid varje lektion får du en inlämninsuppgift som du jobbar med mellan lektionstillfällena och lämnar in före en satt deadline. 

Som deltagare arbetar du med kursens uppgifter när det passar dig och behöver bara förhålla dig till den tid då uppgiften ska vara inlämnad. I uppgifterna ingår att lämna respons till övriga deltagare. För varje skrivövning får du själv respons både från kursledaren och från dina kurskamrater.

Förkunskaper

För dig som vill börja illustrera sagor. Du bör vara van att teckna, men kursen kräver inga förkunskaper inom illustration. God datorvana krävs.

Pris

Kursavgiften inkluderar moms.

Material

Skönlitterära exempel samt deltagarnas egna texter.

Du behöver en dator eller surfplatta med tillgång till internet för att kunna ta del av kursmaterialet på Moodle. I övrigt använder du det konstnärsmaterial du är van vid. Om du tecknar analogt kan du fota eller scanna dina bilder för inlämning.

Kursledare

Sarah Kläpp

Sarah Kläpp (1987) är verksam som konstnär, illustratör och serietecknare. Hon bor och arbetar i Malmö där hon även avslutade sin utbildning på Serieskolan.

Sarah har därefter genomfört flertalet separat utställningar i Sverige och även deltagit i grupputställningar av utvalda konstnärer och serietecknare i Sverige och internationellt.

Hennes serier och bilder finns publicerade i antologier och böcker inkl hennes serieroman "What We Knew" (C'est Bon Kultur förlag) och hennes väl omskrivna bilderbok "Ichabod Kvick och Järnbläckfisken" (Söderström Schildt förlag).

Hon har tilldelats stipendium från Författarfonden och Konstnärsnämnden för sina serier och sitt konstnärliga arbete.

Sarah Kläpp

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Malmö

regionsyd@folkuniversitetet.se

Kursperiod
12 sep 2024 - 21 nov 2024
Torsdag
Antal tillfällen
6
Första tillfället
tor 12 sep 2024 kl -
  • tor 26 sep 2024 kl 00:00 - 00:00
  • tor 10 okt 2024 kl 00:00 - 00:00
  • tor 24 okt 2024 kl 00:00 - 00:00
  • tor 14 nov 2024 kl 00:00 - 00:00
  • tor 21 nov 2024 kl 00:00 - 00:00
Studietimmar
24
Kurs-ID
408899
Pris
3995 kr