3D Printing & modulering

Plats Jönköping

Utforska världen av 3D-utskrift och ta steget mot att förverkliga dina idéer genom att skapa din egen 3D-printade modell. Denna kurs, som erbjuds av Folkuniversitetet i Jönköping, ger dig en omfattande förståelse för hur 3D-utskrift fungerar och vägleder dig genom processen från idé till färdig produkt.

Boka nu

Välkommen till vår nybörjarkurs i 3D-printing där du kommer att utforska den spännande världen av additiv tillverkning och lära dig grunderna i att skapa fysiska objekt från digitala modeller. Under kursen kommer du att få en djupare förståelse för 3D-utskriftstekniker, materialval och grundläggande designprinciper. Bli en del av en inspirerande gemenskap av skapare och låt din kreativitet blomstra i en värld av oändliga möjligheter."

Upplägg

Kursen börjar med en grundläggande introduktion till CAD (Computer-Aided Design). Vi kommer att använda program som Tinkercad, Fusion 360, Ultimaker Cura och Meshmixer, vilka alla är enkla för nybörjare att komma igång med.

Under kursen kommer det att finnas 3D-skrivare tillgänglig med olika typer av filament för att du ska kunna skapa din modell. Dessutom kommer kursledaren att ge råd om prisvärda men ändå kvalitativa 3D-skrivare om du överväger att köpa en egen.

Material

Ta gärna med egen dator och en extern mus. Om du inte har tillgång till dator och mus finns det att låna på Folkuniversitetet. Har du en egen 3D-skrivare och vill ta med den är du också välokommen att göra det!

Kursledare

Henrik Svensk

Kursledare

Henrik Svensk

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Jönköping

info.jonkoping@folkuniversitetet.se

Kursperiod
14 sep 2024 - 15 sep 2024
Lördag, Söndag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
lör 14 sep 2024 kl 10:00-14:00
  • sön 15 sep 2024 kl 10:00 - 14:00
Plats
Skolgatan 25B, 55316 JÖNKÖPING
Visa på karta
Studietimmar
10
Kurs-ID
116516
Pris
900 kr