Teckna porträtt

Plats Borås

Släpp loss din kreativitet med en kurs inom konst hos Folkuniversitetet. Få utlopp för dina skapande förmågor och upptäck nya sidor hos dig själv! Hos oss kan du lära dig att måla, teckna eller skulptera.

Boka nu

Teckna porträtt
En workshop i Borås för dig som är intresserad av att prova teckna porträtt. Under workshopen får du experimentera med olika tekniker samt öva för att se ansikten på ett nytt sätt och släppa stereotypa föreställningar.

Kursinnehåll
Att bestämma sig för att teckna porträtt kan verka skrämmande, men det finns övningar som kan hjälpa dig att bli mer självsäker och lösa kreativitet. Under workshopen går du igenom följande moment:
–  Introduktion till ämnet och exempel på porträtt av olika konstnärer
–  Proportion och bildkomposition
– Valör och ljushet
– Blind teckning och andra teckningsövningar
– Experimentella tekniker för att skapa mönster och texturer
– Eget skapande
Undervisningsform
Under workshopen ges gemensamma genomgångar och uppgifter samt individuell handledning.

Målgrupp
Kursen är för både nybörjare och dig som har tecknat länge men vill förbättra din praktik. 

Mål
Syftet med kursen är att lära dig olika tekniker för att teckna porträtt samt genomgå övningar för att vara självsäker när du ritar ansikten.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Alla moment utgår från grunderna och under workshopen blir det genomgångar utifrån var och ens nivå

Kursmaterial
Nödvändiga material:
– Blyertspennor (minst 1 stick, kan vara F, B, 2B, 4B eller vilka du känner dig bekväm med att rita med) eller ritkol
– Skrivarpapper eller något slags billigt papper som ska användas till övningar (storlek mellan A4 till A3, minst 15 ark). Man kan även ta med sig ett skissblock (minst storlek A4)
– En liten spegel som du kan se hela ansiktet i
Valfritt material:
– Lite tjockare papper som man kan använda till målarfärger  (till exempel akvarellpapper)
– Konstnärsfärg (till exempel akvarell, gouache, akryl, pastell, tusch eller bläck)
– Penslar
– Dukar
– Paletter
– Ritmaterial som färgpennor, märkpennor, kritor eller något du vill prova
Materialkostnader ingår inte i kursavgiften.

Kursledare

Julia Nascimento

– Man lär sig mest av sina egna misstag, så var inte rädd att prova något nytt!

Jag heter Julia Nascimento och jag är en brasiliansk konstnär bosatt i Västra Götaland som älskar att träffa och prata med nya människor. Med ett multidisciplinärt förhållningssätt till mitt arbete brinner jag för visuella berättelser och samverkan.


På Folkuniversitetet är jag ansvarig för både konst- och språkrelaterade kurser. I mina konstkurser vill jag lära ut grunden så att eleverna begriper reglerna och kan bryta mot dem för att utforska kreativitet. Och i mina språkkurser vill jag främja modet att kommunicera även med begränsade färdigheter, och uppmuntra elever att öppna sinnen för främmande kulturer.

Jag har bott i Japan i många år och mångkultur är en viktig del av min praktik. Som konstnär arbetar jag både med traditionella medier som tusch och akvarell, samt digitala verktyg. Dessutom har mitt arbete publicerats i böcker och tidskrifter samt ställts ut i olika länder. Jag har också jobbat som språklärare sedan 2008 och har erfarenhet av språkundervisning i Brasilien, Japan och Sverige. Utöver en masterexamen från Bunka Gakuen University i Japan och en kandidatexamen från Universidade Federal de Minas Gerais i Brasilien, har jag även läst konst på Malmö universitet och Linnéuniversitetet.

Som kursledare vill jag främja en miljö där elever kan experimentera och öva utan press på att göra något perfekt. På så sätt kommer de förhoppningsvis att våga kommunicera och uttrycka sig mer kreativt i olika aspekter av sitt liv.

Avslutningsvis vill jag säga att man lär sig mest av sina egna misstag, så var inte rädd att prova något nytt!

Julia_Nascimento

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Borås

info.boras@folkuniversitetet.se

Kursperiod
3 jul 2024 - 3 jul 2024
Onsdag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
ons 3 jul 2024 kl 10:00-15:00
Plats
Alingsåsvägen 6, 50435 BORÅS
Visa på karta
Studietimmar
6
Kurs-ID
308274
Pris
480 kr