Akvarell för nybörjare

Plats Jönköping

Dags att testa på något nytt? Nyfiken på akvarell? Nu har ni chans att måla tillsammans med andra deltagare i Jönköping. Kursen ges av Folkuniversitetet i Jönköping!

Boka nu

Målgrupp

En kurs för dig som är nybörjare i akvarellmåleri. Inga förkunskaper krävs. Kursen kan även passa dig som har målat lite akvarell tidigare men vill få en bättre grundkunskap.

Undervisningsform

Lektionen går steg för steg genom tekniken som behövs för att måla ett gemensamt motiv. Tillfälle ges för att ställa frågor. Vi går igenom material och ger uppgifter för att deltagarna ska kunna komma igång med sitt måleri. Under kursen blir det genomgångar som gör att man kan arbeta utifrån sin egen nivå.

Mål

Kursdeltagaren får tillfälle att utveckla både sitt seende och teknik, träna färglära, få kunskap om pappersval, olika akvarellfärger och penslar samt inspiration och mod att måla i akvarell.

Innehåll

Att måla akvarell innefattar många olika tekniker för att kunna hantera färgen och få ett bra resultat.

Vi går igenom grundläggande teknik, arbetar med färglära, testar olika akvarellfärger och hur man blandar färg för att uppnå olika resultat. Skuggor, ljus och kontraster samt perspektiv och komposition kommer vi att titta på. Vi arbetar utifrån fotografier.

Material

Ta med det eventuellt akvarell material som du redan har.

OBS! Material finns att köpa under kursen. Ta med det du eventuellt redan har, men allra bäst är att skaffa färg, papper, pensel efter vi går igenom materialet på tisdag. Inga Cadmiumfärger får användas i vår ateljé. 

Kursledare

Julie Karlsson

Color feeds my soul... Jag älskar att leka med färg för att se vad som kommer till livet och fånga en stämning eller ett intryck, eller lite inspiration från Guds fantastiska skapelse.

Jag flyttade till Sverige efter att ha vuxit upp i Seattle, Washington, USA, där jag sedan mötte mitt livs kärlek! När våra döttrar växte upp åtnjöt jag den kreativa sidan som mamma och genom att måla. Detta växte till fler och fler konstutställningar, undervisning i målningskurser, akvarellbloggar, målningsresor med mina studenter runt Sverige, Danmark, Frankrike och USA samt flertalet möten med konstnärer och konstälskare runt om i världen.

Tre år i Sydafrika gav mig ny erfarenhet för att se och lära mig mer, upptäcka nya tekniker och en nyfikenhet för att "måla utanför linjerna". Folkuniversitetet i Jönköping har gett mig ett forum för att dela denna kärlek att skapa med andra.

Det är en sån glädje att kunna dela min kärlek att måla med andra och förhoppningsvis sprida lite uppmuntran längs vägen!

Julie Karlsson

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Jönköping

info.jonkoping@folkuniversitetet.se

Kursperiod
25 jun 2024 - 27 jun 2024
Tisdag, Onsdag, Torsdag
Antal tillfällen
3
Första tillfället
tis 25 jun 2024 kl 17:00-20:00
  • ons 26 jun 2024 kl 17:00 - 20:00
  • tor 27 jun 2024 kl 17:00 - 20:00
Plats
Skolgatan 25B, 55316 JÖNKÖPING
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
115474
Pris
1100 kr