Akvarell med mera: blandteknik

Plats Jönköping

Under denna kurs experimenterar vi med akvarellfärg kombinerat med olika tekniker och material. Utifrån egna idéer och med hjälp akvarell, akvarellgrund, pennor, tusch, olika papper samt lärarstöd skapar vi oväntade målningar. Kursen ges av Folkuniversitetet i Jönköping!

Boka nu

Målgrupp

Kursen är för både nybörjare och dig som målat länge.

Upplägg

Genom att använda sig av akvarellfärgens mångsidiga egenskaper, som möjligheten att blandas med tusch, akvarellgrund, krita, kaffe, diverse papper med mera kommer vi att experimentera med olika tekniker och material för att uppnå mycket varierande målningar. Ni får vägledning genom gemensamma övningar, tekniktips, nya idéer och inspiration som du sedan kan dra nytta av för att vidareutveckla ditt måleri. 

Material

Obs! Material ingår inte i kursavgiften. Materialet som eventuellt används under kursen faktureras efter kursens slut och kommer att ligga på ca 150kr.

Materialet som kan användas är mycket varierat, som du kommer märka! Ta med det material som du har vid första kurstillfället: som till exempel akvarell, pennor, tusch, olika papper (till exempel musiknoter, tidningstext, frimärken och dylikt), målningar som du vill använda som underlag, collage material, med mera. Vi går igenom förslag på material vid första kurstillfället. Material finns att köpa vid behov.

OBS! Enligt vår miljöpolicy får det enbart användas konstnärsprodukter som inte innehåller kadmium eller lösningsmedel i våra lokaler.

Kursledare

Julie Karlsson

Color feeds my soul... Jag älskar att leka med färg för att se vad som kommer till livet och fånga en stämning eller ett intryck, eller lite inspiration från Guds fantastiska skapelse.

Jag flyttade till Sverige efter att ha vuxit upp i Seattle, Washington, USA, där jag sedan mötte mitt livs kärlek! När våra döttrar växte upp åtnjöt jag den kreativa sidan som mamma och genom att måla. Detta växte till fler och fler konstutställningar, undervisning i målningskurser, akvarellbloggar, målningsresor med mina studenter runt Sverige, Danmark, Frankrike och USA samt flertalet möten med konstnärer och konstälskare runt om i världen.

Tre år i Sydafrika gav mig ny erfarenhet för att se och lära mig mer, upptäcka nya tekniker och en nyfikenhet för att "måla utanför linjerna". Folkuniversitetet i Jönköping har gett mig ett forum för att dela denna kärlek att skapa med andra.

Det är en sån glädje att kunna dela min kärlek att måla med andra och förhoppningsvis sprida lite uppmuntran längs vägen!

Julie Karlsson

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Jönköping

info.jonkoping@folkuniversitetet.se

Kursperiod
9 aug 2024 - 10 aug 2024
Fredag, Lördag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
fre 9 aug 2024 kl 18:00-20:15
  • lör 10 aug 2024 kl 10:00 - 12:15
  • lör 10 aug 2024 kl 13:00 - 16:00
Plats
Skolgatan 25B, 55316 JÖNKÖPING
Visa på karta
Studietimmar
11
Kurs-ID
115468
Pris
1000 kr