Kreativitetslandskapet: lös upp dina blockeringar

Plats Södertälje

Den här föreläsningen baseras på avhandlingen ”Kreativitetens kännetecken – En fenomenologisk studie” och handlar om att underlätta att komma in i det kreativa skapandet och lyckas med att förverkliga sina idéer, oavsett vilket område man vill vara kreativ i.

Boka nu

Föreläsningen kommer att ge inblick i forskningen om kreativitet samt i föreläsarens egen forskningsprocess.

I föreläsningen kommer kreativitetens kännetecken presenteras som olika delområden inom samma landskap som man vandrar emellan på ett intuitivt sätt. Varje område har sina egna frågeställningar och sina egna tillhörande övningar. Det kommer även att ges ett smakprov för några av dessa övningar med syfte att ge deltagarna några insikter om hur de kan bli mera kreativa.

Föreläsare
Judit Simon är universitetslektor på Specialpedagogiska institutionen på Stockholms Universitet sedan 2010 och har skrivit sin avhandling om kreativitet på Pedagogiska institutionen på SU 2009. Hennes intresse ligger i att förstå och förmedla på ett hanterbart sätt hur medvetandet fungerar, hur vi lär och utvecklas och hur kan vi skapa ett mera välfungerande och berikande liv för oss själva och för varandra.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Kursperiod
12 sep 2024 - 12 sep 2024
Torsdag
Antal tillfällen
0
Första tillfället
tor 12 sep 2024 kl 18:30-19:30
Plats
Hospitalsgatan 4, 61183 NYKÖPING
Visa på karta
Studietimmar
1
Kurs-ID
116487
Pris
0 kr