Prova på – Webbredaktör–content manager, grundkurs

Plats Poppius

Kursen Webbredaktör - content manager, grundkurs presenteras av de två huvudlärarna Linda och Felicia. Välkommen att träffa huvudlärarna, höra hur kursen är upplagd och ställa dina frågor! Boka din plats till gratistillfället.

Boka nu

Webbredaktör – content manager, grundkurs går en dag i veckan under en termin, med eget arbete mellan kurstillfällena. Gästlärare håller i enskilda avsnitt som skrivdelen respektive film- och klippdelen. Ett par gästföreläsare håller i föreläsningar om till exempel juridik på nätet och kriskommunikation.

På grundkursen får lära dig skriva för webben, publicera i cms-system, driva trafik, jobba i sociala medier, filma och klippa video med mera. Du introduceras till Google Analytics, content marketing, sökordsoptimering, omvärldsbevakning och kriskommunikation.

Välkommen till prova på och ställ dina frågor! Presentationen varar i 45 minuter. Tillfället är gratis men du behöver boka din plats!

Kursledare

Linda Karlsson är en rutinerad redaktör och redaktionsledare med inriktning på digitala medier. Hon har lång erfarenhet av att jobba med innehållsproduktion både operativt och strategiskt, och stor vana vid att arbetsleda och av att utföra alla delar av webbprojekt – från strategiska överväganden, design och användbarhet, till sökmotoroptimering och text-, bild- och videohantering.

Ulrika Falk är journalist och jobbar som webbredaktör, innehållsredaktör, skribent och formgivare med några av Sveriges största mediehus som uppdragsgivare. Har tidigare jobbat på Bonnier Tidskrifter och Egmont utbildning.

Kursledare

Linda Karlsson

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
20 maj 2024 - 20 maj 2024
Måndag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
mån 20 maj 2024 kl 19:00-19:45
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
1
Kurs-ID
116474
Pris
0 kr