Manusbearbetning - Distans Live

Plats Distans

Kursen är för dig som har ett manus som i stort sett är färdigt men som behöver putsas och få svar på de sista frågorna. Kanske har du fått manuset i retur från förlaget och vill ge det en chans till. Max 4 deltagare. Kursen genomförs helt på distans via Zoom.

Boka nu

OBS! Du bokar en preliminär plats här på hemsidan. I bokningsbekräftelsen kommer du uppmanas att, så snart som möjligt efter din bokning maila läraren ett textprov, 2 - 5 A4-sidor till erik.grundstrom@folkuniversitetet.se  Läraren återkommer till dig om bekräftad plats på kursen.

På den här kursen, som är helt på distans via Zoom, arbetar vi oss igenom ditt manus. Läser, kommenterar och diskuterar för att hjälpa dig att lyfta ditt manus med målet att det ska bli publiceringsklart. Manus i alla genrer är välkomna. 

Kursupplägg
11/6 18.00 Vi träffas via Zoom, ni presenterar era projekt och vad ni vill ha för synpunkter. Ca två veckor senare är  deadline för första omgången texter. Cirka en tredjedel av manusen. Dessa texter mailas ut till hela gruppen. Vi träffas igen via Zoom 9/7 och samtalar om texterna. Ca två veckor senare är det deadline för andra omgången texter; den andra tredjedelen av manusen. 6/8 möts vi igen. Deadline för sista omgången texter ligger ca två veckor senare. 3/9 möts vi och ger och får syn-punkter på den sista tredjedelen men även på manusen som helhet. (Om gruppen är överens om det kan något av dessa möten göras om till ett fysiskt möte.) Ditt uppdrag som deltagare är att vara läsare av de andra deltagarnas texter; primärt vad du tog med dig efter din läsning av respektive text.

Kursledare

Erik Grundström: Debuterade 1985 med romanen Inte kärlek. Har sedan dess utgivit tre romaner. Nu senast romanen Dagarna hans brann, 2019. Erik arbetar även med manusbearbetning.

Kursfakta

Max 4 deltagare. OBS! När du bokat kursen har du en preliminär plats; du ska då maila läraren ett utsnitt av ditt manus samt ett synopsis eller en beskrivning av det manus du arbetar med. 

Kursledare

Erik Grundström

Erik Grundström är verksam på heltidsutbildningarna samt ett femtontal kurser, däribland Författarskolan och Att skriva roman och novell.

Erik Grundström debuterade 1985 med romanen Inte kärlek. Han har sedan dess utgivit tre romaner, en novellsamling och pjäsen Strålande tid. 2019 kom hans senaste roman Dagarna hans brann. Erik arbetar även med manusbearbetning och redaktörsläsningar. 

"Mitt credo om jag har något är: Att jag i dialog vill hjälpa eleven att se sin text och dess intention och fulla potential."

Erik Grundström

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
11 jun 2024 - 3 sep 2024
Tisdag
Antal tillfällen
4
Första tillfället
tis 11 jun 2024 kl 18:00-21:15
  • tis 9 jul 2024 kl 18:00 - 21:15
  • tis 6 aug 2024 kl 18:00 - 21:15
  • tis 3 sep 2024 kl 18:00 - 21:15
Studietimmar
16
Kurs-ID
115271
Pris
6675 kr