Att skriva sitt liv

Plats Stockholm

Har du en intressant historia att berätta, baserad på egna erfarenheter? Vill du berätta om ditt liv för barn och barnbarn? Har du en släkting du vill skriva om?

Boka nu

Förkunskaper

För dig som vill arbeta med ett biografiskt eller självbiografiskt material. Du kanske redan har en del material som du behöver hjälp med att strukturera och sortera. Eller så har du just påbörjat eller börjat skissa på ett sådant arbete. 

Att arbeta med eget material, det vill säga med material man hämtar ur sitt eget liv, är en utmaning. Verktyget för allt skrivande är jaget. Det är inte gåspennor eller kulspetspennor eller datorer som skriver våra berättelser: det gör vi själva och vi använder vårt sätt att se världen som verktyg. Men när verktyget och arbetsmaterialet bägge består av ett jag börjar en spännande process. Välkommen att vara med under en intensiv helgkurs!

Kursledare

Maj-Britt Wiggh har gett ut sju romaner. Den senaste utkom i mars 2021 på Lejds förlag och har fått mycket uppskattning. Titeln är "I Julia Patranas namn". Maj-Britt började undervisa på Skrivarakademin 1993.

Kursledare

Maj-Britt Wiggh

Maj-Britt Wiggh har undervisat på Skrivarakademin sedan 1993.

Maj-Britt undervisar på kurserna Att skriva sitt liv och Kom igång och skriv. Hon har publicerat sju romaner, en forntidstrilogi: och tre filosofiskt/politiskt inspirerade berättelser, den senaste har titeln ”I Julia Pastranas namn”, 2021 och har fått ett mycket fint mottagande.

”Skriv utan begränsningar, ohämmat, oredigerat, låt sedan texten ligga i en tid för att sedan strukturera, redigera språk, kontrollera fakta. Sedan: skriv om, och skriv om.”

Maj-Britt Wiggh

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
9 nov 2024 - 10 nov 2024
Lördag, Söndag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
lör 9 nov 2024 kl 10:00-16:00
  • sön 10 nov 2024 kl 10:00 - 16:00
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
14
Kurs-ID
116857
Pris
3550 kr