Var, när, hur - skriva?

Plats Stockholm

Hur skriver jag en längre text? På den här kursen fokuserar vi på praktiska saker kring hur du kan lägga upp ditt skrivarbete. När och hur lägger du bäst upp ditt skrivande?

Boka nu

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs! Det enda som behövs är viljan och lusten att få inspiration till egna rutiner för skrivandet.

Kursupplägg

Frågor vi diskuterar är till exempel: Behöver jag skriva varje dag? Hur långt ska jag skriva vid varje tillfälle? Vad behöver jag veta innan jag börjar? Är det bättre att skriva för hand eller att använda dator? Hur håller jag igång mitt skrivande? Vilket fungerar bäst; vila eller ”råskriva"?  Så hanterar du din skrivkramp!   Vi rör oss kring små och stora frågor och tar inspiration av verksamma författare. Vi varvar teori och diskussioner med skönlitterära skrivövningar. Vi utgår också från exempel från klassiska exempel på författares sätt att arbeta. Som deltagare kan du gärna ta med dig egna frågeställningar till kursen.

Kursledare

Viktoria Myrén debuterade 2009 med den uppmärksammade I en familj finns inga fiender, som nominerades till Borås Tidnings debutantpris. Har sedan dess skrivit ytterligare två romaner. 2015 utkom; I det yttersta. Hennes senaste roman Sköna varelser kom i augusti 2022. Viktoria arbetar också som journalist, bland annat med kultur- och biståndsfrågor, och som lektör.

Kursledare

Viktoria Myrén

Viktoria Myrén är texthandledare på Skrivarlinjen projekt.

Viktoria Myrén debuterade 2009 med den uppmärksammade I en familj finns inga fiender, som nominerades till Borås Tidnings debutantpris. Hon har sedan dess skrivit ytterligare två romaner. 2015 utkom; I det yttersta. Hennes senaste roman Sköra varelser kom i augusti 2022. Viktoria arbetar också som journalist, bland annat med kultur- och biståndsfrågor, och som lektör.

”Jag vill hjälpa mina elever att hitta suget att berätta, berätta just deras historia.”

Viktoria Myrén

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
12 okt 2024 - 13 okt 2024
Lördag, Söndag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
lör 12 okt 2024 kl 10:00-16:00
  • sön 13 okt 2024 kl 10:00 - 16:00
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
14
Kurs-ID
116840
Pris
3550 kr