Kreativ AW - med Skriva TV-seriemanus

Plats Stockholm

Starta helgen med oss! Gå en av våra kortkurser och avsluta dagen med fredags-AW i vår härliga park (om vädret tillåter) alternativt i foajén. Vi bjuder på ett glas bubbel samt snacks och du får chansen att mingla med andra kreativa deltagare och kursledare. Varmt välkommen till en intensivkurs i TV-manusskrivande!

Boka nu

Vill du lära dig hur man skriver TV-serier från grunden? Under den här engångskursen lär du dig de viktigaste grunderna i dramaturgi, hur man skapar intressanta karaktärer, hittar en originell idé, skriver kraftfull dialog, skriver scener som överraskar publiken och hur du kan visualisera ett drabbande tema. 

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs, enbart ett intresse för att skapa tv-serier.

Ur innehållet

Vi talar bland annat om hur skrivprocessen går till, var och hur man hittar sina idéer och hur man kan utveckla dessa till en hållbar TV-serie-idé som har en egen stil och ton.

Några av dessa begrepp kommer vi att beröra under kursen: 
Koncept, Scen, karaktär, tema, igångsättande moment, konflikt, avsnittskonflikt, mål, vändpunkter, plot, huvud- och bi-plot, upptrappning, framåtrörelse, klimax, point of no return, teaser, cliffhanger, plantering/pay-off m.fl.

Kursledare

Peter Bull-Simonsen är regissör och manusförfattare med TV-producentutbildning på TV4, manusutbildning på DI och scriptdoctorutbildning på SVT. Han har skrivit långfilmsmanus med stöd av Svenska Filminstitutet, arbetat som dramaturg åt olika långfilmsproducenter och skrivit operalibretto till Cecilia och Apkungen på Drottningholmsteatern.

 

 

Kursledare

Peter Bull-Simonsen

Peter Bull-Simonsen undervisar i film- och TV-manus på våra fristående kurser och på Skrivarlinjen Distans. Han är regissör och manusförfattare, utbildad på TV4, Dramatiska Institutet, SVT och för Linda Seger.

Peter har skrivit långfilmsmanus, arbetat som dramaturg åt olika långfilmsproducenter och skrivit operalibretto till Cecilia och Apkungen på Drottningholmsteatern som visades på SVT. Peter har i över tjugo år handlett i utvecklingen av filmmanus på filmskolor och universitet runt om i Sverige. Han är även sedan 2015 huvudlärare på Linnéuniversitetets ettåriga distansutbildning i konsten att skriva filmmanus.

"Jag vill ge mod, fantasi och verktyg till att kunna skapa sagolika filmmanus ur verklighetens smärtpunkter."

Peter Bull-Simonsen

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
24 maj 2024 - 24 maj 2024
Fredag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
fre 24 maj 2024 kl 15:15-17:30
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
3
Kurs-ID
116503
Pris
425 kr