Skriva i trädgården

Plats Stockholm

Längtar du efter att sätta ord på livet i trädgården? Överdådig blomning, pånyttfödelse, biffiga tomater och höstens förmultning – trädgården är full av liv, glädje och existentiella djup.

Boka nu

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs! Det enda som behövs är viljan och lusten att få igång det egna skrivandet. 

Den här kursen riktar sig till dig som vill komma igång med att sätta ord på påtandet, donandet och växandet som pågår i en trädgård. Vi läser och inspireras av olika typer av texter om trädgård tillsammans, och ger oss ut i parker i närheten för inspiration. Men framförallt kommer kursen sätta igång ditt skrivande om trädgård.

Ur innehållet                      

Gestaltning i trädgården – Hur får vi det vi skriver om att kännas levande?

Människorna i trädgården – Vilka är vi?

Berättarperspektiv – Vem talar i trädgården?

Faktabok eller romantisk poesi – Vad är egentligen en trädgårdstext?

Kan man leka med språket?

Kursledare
Klara Krantz  utkom senast med För att vi hör ihop, en bok om sorg och vänskap för slukaråldern. Hon har tidigare skrivit ungdomsböckerna Ge mig arsenik och Under odjurspälsen. Hennes senaste bok, vuxenromanen När en man faller (utkom i mars 2024) har mötts av mycket positiva recensioner. Klara är utbildad i skrivarpedagogik på Skurups folkhögskola, och vid sidan av skrivandet håller hon skrivarkurser och workshops för barn och unga. Klara arbetar även på bibliotek och som trädgårdsmästare.

”Det jag vill förmedla med mina kurser är hur roligt och – faktiskt - lätt det kan vara att skriva! Att du som deltar ska gå därifrån och tänka oj, wow, kunde jag skriva det här?”

 

Kursledare

Klara Krantz

Klara undervisar på kursen Skriva för barn och unga, lovkurser för barn och ungdomar och på sommarkursen Skriva i trädgården.

Klara Krantz debuterade 2013 med den hyllade ungdomsromanen Ge mig arsenik. 2017 kom Under odjurspälsen, också den en ungdomsberättelse. 2021 kom För att vi hör ihop för åldern 9-12 år.

Våren 2024 utkom hennes fösta vuxenroman När en man faller som fått ett mycket uppskattande mottagande.

Klara är utbildad i skrivarpedagogik på Skurups folkhögskola och vid sidan av skrivandet håller hon kurser i skrivande för unga och vuxna. Klara Krantz är även trädgårdsmästare.

”Det jag vill förmedla med mina kurser är hur roligt och – faktiskt - lätt det kan vara att skriva! Att du som deltar ska gå därifrån och tänka oj, wow, kunde jag skriva det här?”

Klara Krantz

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
15 jun 2024 - 16 jun 2024
Lördag, Söndag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
lör 15 jun 2024 kl 10:00-15:15
  • sön 16 jun 2024 kl 10:00 - 15:15
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
115711
Pris
3125 kr