Kreativt skrivande - fördjupning

Plats Karlstad

Vill du utvecklas ytterligare i ditt skrivande? Här är kursen för dig!

Boka nu

Kursinnehåll

Denna fördjupningskurs är en kurs för dig som vill vidareutveckla ditt skrivande ytterligare på ett lustfyllt sätt. Genom skrivövningar och samtal om text och litteratur kommer vi ta vidare kliv in i det kreativa skrivandet. 

  • Miljö- och karaktärsbeskrivning
  • Dialog
  • Gestaltning
  • Stream of consciousness

Mål

Att du ska finna glädjen, inspirationen och verktygen för att kunna gå ännu längre med ditt skrivande.

Målgrupp

Detta är en kurs för dig som kommit ytterligare en bit i ditt kreativa skrivande och känner att du vill möta andra som delar samma intresse.

Arbetsformer

Vi arbetar med dina och andras texter i fokus; genom att diskutera och bearbeta dina egna texter, samt ge och ta emot respons, fördjupar du dina kunskaper om ditt eget skrivande. Med hjälp av litteraturexempel undersöker vi hur författare gör för att skapa en träffande karaktärsbeskrivning, gestalta situationer, skriva en trovärdig dialog och fånga en läsare.

Genom skrivövningar får du prova på olika sätt att berätta och genom hemuppgifter får du möjligheten att utveckla de texter som påbörjats under kurstillfällena. Vi arbetar med textrespons och skrivprocessen är central. Du bör alltså vara beredd på att lägga ner tid på hemuppgifter, både på att skriva själv och att läsa de andra deltagarnas texter.

Kurslitteratur

Deltagarnas egna texter samt skönlitterära texter och essäer om skrivande som delas ut i samband med kurstillfällena. I huvudsak deltagarnas egna texter, samt textexempel som tillhandahålls av kursledaren.

Kursledare

Jessica Eriksson skriver romaner och noveller inom feelgood och romance tillsammans med Stefan Holm. De har hittills via förlag fått femton noveller och flera romaner publicerade, senast ”Château vid vägens slut” utgiven av HarperCollins/HarperLove. Jessica och Stefan skriver även audioavsnitt och -serier inom romance. Tillsammans har de också skrivit barnboken ”Zombien i kombin”.

Jessica är dekan för lärarutbildningen vid Karlstads universitet, och har en doktorsexamen i nordiska språk från Uppsala universitet med inriktning mot språkhistoria, särskilt kvinnors skrivande under 1700-talet. Hon har tidigare undervisat i svenska och skrivit läroböcker i grundläggande grammatik, samt själv läst manuskursen på Österlens folkhögskola och gått kurser i kreativt skrivande på konstnärlig grund vid Linnéuniversitetet. Vidare är hon ordförande i Värmländska Författarsällskapet och invald i Sveriges Författarförbund.

Kursledare

Jessica Eriksson

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Karlstad

info.karlstad@folkuniversitetet.se

Kursperiod
10 sep 2024 - 19 nov 2024
Tisdag
Antal tillfällen
6
Första tillfället
tis 10 sep 2024 kl 17:15-19:45
  • tis 24 sep 2024 kl 17:15 - 19:45
  • tis 8 okt 2024 kl 17:15 - 19:45
  • tis 22 okt 2024 kl 17:15 - 19:45
  • tis 5 nov 2024 kl 17:15 - 19:45
  • tis 19 nov 2024 kl 17:15 - 19:45
Plats
Drottninggatan 26, 65225 KARLSTAD
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
308405
Pris
0 kr