Skriv och illustrera din egen barnbok Distans

Plats Distans

Utforska din egen kreativitet! Alla kan teckna och du har förmågan att skapa inom dig. Denna kurs är perfekt för dig som vill ha en kickstart för ditt skapande.

Boka nu

Kursinnehåll

Detta är en kurs för dig som vill börja teckna men inte vet var du ska börja, eller vill komma förbi prestationsångesten. Under kursen får du inspirerande uppgifter som hjälper dig att utvecklas till en säkrare tecknare, komma i kontakt med din kreativitet och hitta ditt personliga uttryck. Du lär dig teckningens grunder steg för steg och får experimentera med med material, texturer och stilar genom praktiska övningar.

  • utforska ditt kreativa uttryck
  • teckningens byggstenar - former, djup och bakgrund
  • materiallära
  • skugga och ljus
  • färgkomposition
  • att gå från en skiss till en färdig teckning
  • ditt seende - att teckna av och att teckna från fantasin

Kursupplägg

Kursen är helt på distans och genomförs i läroplattformen Moodle. Inloggningsuppgifter skickas ut strax före kursstart. Kursen inkluderar inga live-träffar utan lektionerna publiceras skriftligt på Moodle. Vid varje lektion får du en inlämninsuppgift som du jobbar med mellan lektionstillfällena och lämnar in före en satt deadline. 

Som deltagare arbetar du med kursens uppgifter när det passar dig och behöver bara förhålla dig till den tid då uppgiften ska vara inlämnad. I uppgifterna ingår att lämna respons till övriga deltagare. För varje skrivövning får du själv respons både från kursledaren och från dina kurskamrater.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Kursen riktar sig till dig som vill upptäcka eller återupptäcka din kreativitet och börja teckna.

Pris

Kursavgiften inkluderar moms.

Material

Du behöver en dator eller surfplatta med tillgång till internet för att kunna ta del av kursmaterialet på Moodle. I övrigt använder du det konstnärsmaterial du är van vid. Om du tecknar analogt kan du fota eller scanna dina bilder för inlämning.

Kursledare

Sarah Kläpp

Sarah Kläpp (1987) är verksam som konstnär, illustratör och serietecknare. Hon bor och arbetar i Malmö där hon även avslutade sin utbildning på Serieskolan.

Sarah har därefter genomfört flertalet separat utställningar i Sverige och även deltagit i grupputställningar av utvalda konstnärer och serietecknare i Sverige och internationellt.

Hennes serier och bilder finns publicerade i antologier och böcker inkl hennes serieroman "What We Knew" (C'est Bon Kultur förlag) och hennes väl omskrivna bilderbok "Ichabod Kvick och Järnbläckfisken" (Söderström Schildt förlag).

Hon har tilldelats stipendium från Författarfonden och Konstnärsnämnden för sina serier och sitt konstnärliga arbete.

Sarah Kläpp

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Malmö

regionsyd@folkuniversitetet.se

Kursperiod
12 sep 2024 - 21 nov 2024
Torsdag
Antal tillfällen
6
Första tillfället
tor 12 sep 2024 kl -
  • tor 26 sep 2024 kl 00:00 - 00:00
  • tor 10 okt 2024 kl 00:00 - 00:00
  • tor 31 okt 2024 kl 00:00 - 00:00
  • tor 7 nov 2024 kl 00:00 - 00:00
  • tor 21 nov 2024 kl 00:00 - 00:00
Studietimmar
24
Kurs-ID
407790
Pris
3995 kr