Marionetterna: en berättelse om världen som politisk teater

Plats Stockholm

Vi lever i en tid då trollfabriker, falska nyheter och virala folkstormar är vardag. När gränsen mellan lögn och sanning blir alltmer diffus ställer det nya krav på vår förmåga att identifiera avsändare och granska de ursprungliga informationskällorna.

Ingrid Carlberg, författare, journalist och ledamot av Svenska Akademin kommer till Stadsarkivet den 22 maj och för ett samtal om sin granskning av fjärrstyrda påverkanskampanjer med oklara avsändare. I Marionetterna följer hon spåren tillbaka i historien, till mellankrigstidens Berlin och Paris och den fascinerande berättelsen om PR-geniet Willi Münzenberg. På hemligt uppdrag av Lenin och Stalin styrde han en internationell propagandakoncern och etablerade den politiska marionetteater som nu har fått en renässans.

Marionetterna är en starkt berörande historia som fångar människorna och dramatiken bakom manipulationerna. Berättelsen ställer det som händer i världen idag i blixtbelysning.

Föreläsningen ges i samarbete med föreningen Kultur på kajen och Stadsarkivet i Liljeholmen. Den är en del av initiativet #ViMåstePrata som är Studieförbunden i samverkans demokratisatsning och görs med stöd av Folkbildningsrådet. Läs mer om #ViMåstePrata här: www.vimasteprata.org

Ingen föranmälan krävs, det är bara att komma dit. Principen först till kvarn gäller, så vill du vara säker på att få en plats bör du vara ute i god tid.

Stadsarkivet Liljeholmskajen

Har du frågor kan du kontakta elsa.aborg@folkuniversitetet.se.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
22 maj 2024 - 22 maj 2024
Onsdag
Antal tillfällen
0
Första tillfället
ons 22 maj 2024 kl 18:00-19:00
Plats
Sjöviksvägen 126, 11757 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
1
Kurs-ID
116124
Pris
0 kr