Webbdesign - gör din egen hemsida Distans Live

Plats Distans

Den här kursen är för dig som behöver en hemsida. I denna online-kurs kommunicerar du direkt med din lärare och dina kurskamrater precis som i klassrummet fast via Zoom.

Boka nu

Mål

Kursen ger kunskaper för att själv kunna utforma, uppdatera och administrera en hemsida/sajt i ett onlinebaserat program, WIX. Du kommer också att förstå hur du kan lägga till fler funktioner och förändra din sajt med hjälp av så kallade tillägg och teman. Du lär dig bland annat grunderna i sökmotoroptimering (Search Engine Optimization eller förkortat SEO).

Målgrupp

Kanske har du ett eget företag eller projekt som behöver en hemsida. Det kan också vara så att du behöver en hemsida för ditt arbete eller din förening. Eller så vill du helt enkelt själv kunna bygga din alldeles egna webbplats.

Förkunskaper

God datorvana som att kunna ladda ner filer, öppna packade filer, kopiera/flytta filer och mappar samt god erfarenhet av att använda internet.

Undervisningsform

Kursen äger rum på angiven dag och tid online via Zoom. I god tid innan kursstarten får du instruktioner om hur du går tillväga för att använda programmet. Du behöver en dator med bra internetuppkoppling och e-postadress, med tillgång till kamera, högtalare och mikrofon.
Två eller tre av tillfällen (beroende på antalet deltagare) är till för individuell handledning via nätet.

Kursinnehåll

  • Webbhotell och domäner
  • Ändra utseendet på din hemsida
  • Menyer
  • Skapa sidor
  • Jobba med bilder och video på sida
  • Grunderna i användarvänlig och responsiv webbdesign

Kurslitteratur

Till kursen tillkommer inga materialkostnader. Vi använder programmet Wix och kursledarens material. Programvaran är gratis. Önskemål om annat program kan tillgodoses i fall att deltagaren redan är van vid ett särskilt program och önskar fortsätta i det.

Kursledare

Chris Robertson

Chris Robertson, är verksam konstnär, med en bred konstnärlig och teknisk bakgrund. Hon är utbildad vid Malmö Universitet, Högskola Kristianstad med en konstnärlig fördjupning.

Hon har även utbildning inom Vedic art och inom IT-design. Hon arbetar med olika skulpturala material, från traditionellt måleri till innovativa konstprojekt.

Chris är också en erfaren kursledare inom ämnen som UX, SEO och webbdesign. Målet med kurserna är att deltagarna får utforska sin kreativitet och utveckla sina konstnärliga färdigheter, växa och utvecklas både tekniskt och konstnärligt.

Chris Robertson

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Kristianstad

info.kristianstad@folkuniversitetet.se

Kursperiod
2 maj 2024 - 6 jun 2024
Torsdag
Antal tillfällen
8
Första tillfället
tor 2 maj 2024 kl 17:30-19:45
  • tor 9 maj 2024 kl 17:30 - 19:45
  • tor 16 maj 2024 kl 17:30 - 19:45
  • tor 23 maj 2024 kl 17:30 - 19:45
  • tor 30 maj 2024 kl 17:30 - 19:45
  • tor 6 jun 2024 kl 17:30 - 19:45
Studietimmar
16
Kurs-ID
406359
Pris
3495 kr