Tryckkunskap för illustratörer Distans Live

Plats Distans

Vill du ha ett fint resultat och bra upplösning i tryck och export? Visste du att det finns begränsningar i färgmängd och flera svarta färger? Vill du ha mer kontroll över processen och resultatet – då är det här kursen för dig!

Boka nu

Photoshop: Rastergrafik och introduktion

Målgrupp

En teknisk kurs i tryckkunskap för dig som redan har kunskaper i Adobe Photoshop, men vill ha mer kontroll över processen och slutresultatet. Du kanske redan är yrkesverksam illustratör, konstnär, nyutexaminerad student, grafisk designer som vill kompetensutveckla dig eller så är du helt enkelt nyfiken och vill bygga på dina kunskaper.

Mål

Efter avslutad kurs ska du ha fått en grundläggande förståelse för tryck och hur du förbereder ett motiv till offset- eller digitaltryck, liksom att kunna kommunicera bättre med tryckeriet, byrån eller din uppdragsgivare.

Innehåll

Du introduceras till tryck med fokus på rastergrafik, offset- och digitaltryck och får en grundläggande förståelse för hur du anpassar din illustration i Photoshop genom föreläsningar, övningar och diskussioner. Vi berör bland annat offsettryck, färgrymder, raster, pappersval, upplösning, färgvärde, färgmängd och tips och råd för ett så bra slutresultat som möjligt.

Undervisningsform

Under fyra tillfällen går vi igenom fakta, gör egna övningar och diskuterar i grupp.

Material

Vi använder Adobe Photoshop i den här kursen. Licensen ingår i kursavgiften. Du behöver själv ha en dator som kan hantera programmet samt möjlighet till videosamtal. Om du har tillgång till skrivare och skanner är det en fördel, men det är inte ett krav. 

Vem är Annie?

Annie Simlund är utbildad grafisk formgivare som har studerat både i Sverige och utomlands med examen från HDK-Valand och Yrgo. Hon har tidigare arbetat som final art och illustratör på reklambyrå och inhouse, frilansat som illustratör och undervisat i design. Exempel på kunder som hon arbetat med är Göteborg & Co, Fine Little Day, Västra Götalandsregionen, Skanska, Willhem, Falbygdens ost, Santa Maria, Paulig Pro, AniCura och Business Region Göteborg.

Övrigt 

Kursen är på distans och ges i det digitala verktyget Zoom. Du tillhandahålls en Adobelicens under kursens gång.

 

 

 

Kursledare

Annie Simlund

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Göteborg

info.gbg@folkuniversitetet.se

Kursperiod
5 sep 2024 - 26 sep 2024
Torsdag
Antal tillfällen
4
Första tillfället
tor 5 sep 2024 kl 17:30-20:30
  • tor 12 sep 2024 kl 17:30 - 20:30
  • tor 19 sep 2024 kl 17:30 - 20:30
  • tor 26 sep 2024 kl 17:30 - 20:30
Studietimmar
16
Kurs-ID
308489
Pris
3125 kr