Introduktion till AI och ChatGPT Distans live

Plats Distans

Utforska möjligheterna med AI och ChatGPT i ditt eget tempo, var du än befinner dig. Med kursen Introduktion till AI och ChatGPT på distans kan du börja din resa mot en djupare förståelse av AI-teknologi och hur du kan använda det i din vardag.

Boka nu

Är du nyfiken på hur AI och ChatGPT kan påverka din vardag och arbetsliv? Kursen riktar sig till dig som är nyfiken på artificiell intelligens (AI) och användningen av ChatGPT ur ett praktiskt såväl som teoretiskt perspektiv. 

Mål
Målet med kursen är att introducera dig till centrala begrepp inom AI och låta dig utforska möjligheterna med ChatGPT. Efter kursens avslutning kommer du att ha förmågan att förstå AI:s fundament och dess tillämpningar samt kritiskt tänka kring etiska och samhälleliga frågor. 


Lektion 1: Introduktion till AI 
I den första lektionen kommer du att få en djupare insikt i vad artificiell intelligens faktiskt är. Vi kommer att utforska AI:s olika kategorier, inklusive maskininlärning och neurala nätverk. Dessutom kommer vi att granska grundläggande principer för maskininlärning och jämföra övervakad och oövervakad inlärning. Du kommer också att introduceras till begreppet neurala nätverk och dess förmåga att efterlikna människans nervsystem.

Lektion 2: Användningsområden för ChatGPT. 
Under den andra lektionen kommer vi att fokusera på de många sätt som ChatGPT kan användas. Vi kommer att utforska hur det kan användas för informationssökning och ge svar på frågor. Dess kreativa potential kommer också att diskuteras, inklusive dess förmåga att generera idéer och förbättra pågående projekt. Dessutom kommer du att lära dig hur ChatGPT kan användas för att förklara komplexa begrepp och översätta texter.

Lektion 3: Förfina interaktionen med AI
 Den tredje och sista lektionen handlar om att förbättra din interaktion med AI-teknologi i bredare termer. Vi kommer att titta på strategier för att ställa effektiva frågor som ger önskade svar, bygga sammanhängande dialoger och hantera oönskade svar. Vi kommer även att diskutera AI:s begränsningar och dess framtida potential. Slutligen kommer vi undersöka andra typer av AI och deras tillämpningar, inklusive andra chatbottar, bildgenereringsverktyg och tanskriberingsverktyg.

Format

Kursen levereras helt på distans genom en användarvänlig onlineplattform. 

Inga förkunskaper inom AI krävs. Kursen är utformad för personer med olika bakgrunder och yrkeserfarenheter.

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Kursledare

Kim Freimann

Kim Freimann har dubbla masters i fysik vid Lunds universitet och industriell ekonomi vid Blekinge tekniska högskola.

Han är idag verksam som matematik- och fysiklärare på gymnasienivå och driver egen konsultfirma. Utöver det arbetar han internt med AI-utveckling och föreläsningar på Folkuniversitetet.

Kim brinner för mötet i klassrummet och att belysa avancerade ämnen från ett helhetsperspektiv.

Kim Freimann

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Malmö

regionsyd@folkuniversitetet.se

Kursperiod
14 maj 2024 - 28 maj 2024
Tisdag
Antal tillfällen
3
Första tillfället
tis 14 maj 2024 kl 18:00-20:15
  • tis 21 maj 2024 kl 18:00 - 20:15
  • tis 28 maj 2024 kl 18:00 - 20:15
Studietimmar
9
Kurs-ID
408172
Pris
995 kr