ChatGPT - Avancerad promptskrivning

Plats Distans

Utforska möjligheterna med AI och ChatGPT i ditt eget tempo, var du än befinner dig. Med kursen i avancerad promptskrivning på distans kan du börja din resa mot en djupare förståelse av AI-teknologi och hur du kan använda det i din vardag.

Boka nu

Är du intresserad av att förbättra din interaktion med ChatGPT? Kursen riktar sig till dig som är nyfiken på artificiell intelligens (AI) och användningen av ChatGPT ur ett praktiskt såväl som teoretiskt perspektiv. 

Kursbeskrivning

Kursen utforskar promptskrivning med ChatGPT-4, för deltagare med grundläggande kunskaper i ChatGPT. Kursen syftar till att fördjupa förståelsen för effektiva prompttekniker.

Kursens Syfte

Under tre lektioner kommer deltagarna att utforska grunderna i promptskrivning med ChatGPT-4. Målet är att ge deltagarna en fördjupad förståelse för hur man skapar effektiva prompts och interagerar med AI på ett meningsfullt sätt. 

Kursens första lektion ger dig kunskap om hur den generativa AI:n ChatGPT fungerar och hur du kommunicerar med ChatGPT. Du får öva med enklare prompts, analysera svaren och bryta ner promptsen i mindre delar. får testa olika metoder att generera bättre svar.

Lektion två och tre fokuserar på avancerade prompts, vilka utmaningar som finns i kommunikationen med en AI och strategier för att övervinna utmaningarna. Du får lära dig hur du anpassar avancerade prompts för att matcha ditt syfte och hur du kan skräddarsy din ChatGPT för en bättre att matcha dina behov. 

Kursen mål 

Efter genomförd kurs ska du som deltagare veta hur man använder avancerade prompter för att matcha utfallet mot olika målgrupper och marknader. Exempel på användningsområden kan vara att ta fram en coach för att ställa frågor kring metodik för effektiva kundsamtal eller ett verktyg för att diskutera riskanalys i olika projektgrupper.

Kursformat
Undervisningen sker på distans via zoom på angiven tid. 

Förkunskaper
Grundläggande kunskap i ChatGPT krävs för att tillgodogöra sig kursens innehåll.

 

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Kursledare

Kim Freimann

Kim Freimann har dubbla masters i fysik vid Lunds universitet och industriell ekonomi vid Blekinge tekniska högskola.

Han är idag verksam som matematik- och fysiklärare på gymnasienivå och driver egen konsultfirma. Utöver det arbetar han internt med AI-utveckling och föreläsningar på Folkuniversitetet.

Kim brinner för mötet i klassrummet och att belysa avancerade ämnen från ett helhetsperspektiv.

Kim Freimann

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Malmö

regionsyd@folkuniversitetet.se

Kursperiod
15 maj 2024 - 29 maj 2024
Onsdag
Antal tillfällen
3
Första tillfället
ons 15 maj 2024 kl 18:30-20:00
  • ons 22 maj 2024 kl 18:30 - 20:00
  • ons 29 maj 2024 kl 18:30 - 20:00
Studietimmar
6
Kurs-ID
408149
Pris
995 kr