Baka turkisk pizza

Plats Stockholm

Kursen genomförs i samarbete med Hand in hand for Women och projektet Kreativa Kvinnor. Genom att gå kursen bidrar du till att främja utrikesfödda och nyanlända kvinnors integration i Sverige. 

Boka nu

Tycker du om att prova nya smaker och konsistenser och letar efter en ny och spännande matupplevelse? Då måste du prova pide! Pide är en turkisk delikatess som ofta kallas "turkisk pizza". Den kan fyllas med en mängd olika ingredienser som ost, grön paprika, potatis, köttfärs och anpassas efter egna preferenser. 

Följ med oss på en resa genom hantverket som det är att baka pide, där vi lär dig knepen för att skapa den goda maträtten i ditt eget kök.

Kursupplägg
Efter en kortare genomgång av rätten ni ska baka får ni ta del av recept och instruktioner för att baka er turkiska pizza. Kursledaren finns med som stöd under matlagningen. När ni är färdiga får ni slå er ner och njuta av det goda ni har lagat.

Vem kan gå kursen?
Alla som tycker om mat och vill testa att baka något nytt.

Ingredienser
Vi tillhandahåller ingredienser och dessa ingår i avgiften.

Om kursledaren
Suzan Simsek är en matlagningskursledare inom Kreativa Kvinnors projekt på Folkuniversitetet och hon har en lång och framgångsrik karriär inom matlagning. Hon har anordnat matfestivaler och hållit många kurser inom matlagning.  Hennes kurser ger dig en inblick i det turkisk och kurdisk köket. Du lär dig traditionella tekniker, autentiska recept och hemligheterna bakom de oemotståndliga smakerna som har gjort detta kök så berömt.

Läs mer om Kreativa Kvinnor och Hand in Hand for Women här

Kursledare

Suzan Simsek

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
26 maj 2024 - 26 maj 2024
Söndag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
sön 26 maj 2024 kl 14:00-17:00
Plats
Bodholmsgången 15, 12748 SKÄRHOLMEN
Visa på karta
Studietimmar
4
Kurs-ID
116354
Pris
450 kr