Kursavgift
300 kr. Betalas på plats till Hertsö bagarstugeförening.
Obs! Om kursen få in för få anmälningar, kommer vi att starta ett senare datum.
Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs – kursen passar både nybörjare och dig med erfarenhet. Ung eller gammal, man eller kvinna.
Mål
Målet med den här kursen är att du ska lära dig grunderna i att baka i bagarstuga och få med dig kunskapen att baka traditionellt hårt tunnbröd.
Innehåll
• Introduktion till bagarstugan.
• Blanda och knåda deg.
• Tekniker och tips för att grädda i vedeldad ugn
• Tips kring förvaring och servering
Kursupplägg
Under kursen lär vi och utvecklar bakning i en traditionell bagarstuga. Instruktören guidar dig genom varje steg, och du får själv prova att baka.
Studiematerial
Allt material ingår i kursavgiften, inklusive ingredienser och redskap.
Kursledare
Din kursledare har lång erfarenhet av traditionellt bakhantverk och stor kunskap om bagarstugans kulturarv.
Kom och ge liv åt ett gammalt hantverk – boka din plats idag!
Folkuniversitetet i samverkan med Hertsö Bagarstugeförening
Kursledare
Ingrid Elisabet Brännvall
Ulla-Britt Ronnebjer
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Luleå