Baka i bagarstuga - lär dig ett hantverk

Plats Luleå

Vill du uppleva hantverket att baka i en traditionell bagarstuga? På den här kursen får du lära dig att baka klådda, mjukkaka och hårt tunnbröd enligt gamla metoder. Med doften av nybakat och känslan av kulturarv blir detta en minnesvärd upplevelse.

Boka nu

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs – kursen passar både nybörjare och dig med erfarenhet. Ung eller gammal, man eller kvinna.

Mål

Målet med den här kursen är att du ska lära dig grunderna i att baka i bagarstuga och få med dig kunskapen att baka traditionella brödsorter.

Innehåll

• Introduktion till bagarstugan.

• Blanda och knåda degar för klådda, mjukkaka och tunnbröd

• Tekniker och tips för att grädda i vedeldad ugn

• Tips kring förvaring och servering

Kursupplägg

Under kursen lär vi och utvecklar bakning i en traditionell bagarstuga. Instruktören guidar dig genom varje steg, och du får själv prova att baka. Kursen avslutas med en gemensam stund där vi smakar på det nybakade brödet och lär oss av resultatet.

Studiematerial

Allt material ingår i kursavgiften, inklusive ingredienser och redskap. Ta gärna med ett förkläde.

Kursledare

Din kursledare har lång erfarenhet av traditionellt bakhantverk och stor kunskap om bagarstugans kulturarv.

Kom och ge liv åt ett gammalt hantverk – boka din plats idag!

Kursledare

Ingrid Elisabet Brännvall

Ulla-Britt Ronnebjer

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Luleå

lulea@folkuniversitetet.se

Datum
27 sep. 2025 - 28 sep. 2025
Lördag, Söndag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
lör 27 sep. 2025 kl 10:00-14:00
  • sön 28 sep. 2025 kl 10:00 - 14:00
Plats
Gamla Lövskärsvägen 7, 97455 LULEÅ
Visa på karta
Studietimmar
10
Kurs-ID
504404
Pris
600 kr