Upptäck det franska köket

Plats Linköping

Den här kursen ger dig möjlighet att upptäcka klassiska franska rätter och tekniker tillsammans med andra matlagningsentusiaster.

Boka nu

Förkunskaper

Inga tidigare erfarenheter behövs – bara ett genuint intresse för mat och en nyfikenhet på franska smaker!

Mål

Målet med kursen är att du ska kunna laga klassiska franska rätter, förstå de viktigaste matlagningsteknikerna och lära dig kombinera smaker som en riktig fransk kock.

Innehåll

  • Tillaga rätter som ratatouille och poulet basquaise.
  • Utforska franska råvaror och kryddor.
  • Få insikt i fransk matkultur och traditioner.

Kursupplägg

Varje kurstillfälle är en blandning av teori och praktik. Du får laga mat från grunden under handledning av en kunnig kursledare. Vi avslutar varje pass med att äta det vi lagat och diskutera tillagningen och smakerna.

Studiematerial

Ingredienser tillkommer med en summa om 50-55kr per tillfälle som swishas till ledaren. Ta gärna med ett förkläde och anteckningsblock för egna noteringar.

Kursledare

Fransyskan Maria Raphaëlle -Låt den franska matkonsten bli en del av din vardag – bienvenu och bon appétit!

Kursledare

Raphaëlle Maria

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Linköping

info.linkoping@folkuniversitetet.se

Datum
9 mars 2026 - 30 mars 2026
Måndag
Antal tillfällen
4
Första tillfället
mån 9 mars 2026 kl 18:00-20:30
  • mån 16 mars 2026 kl 18:00 - 20:30
  • mån 23 mars 2026 kl 18:00 - 20:30
  • mån 30 mars 2026 kl 18:00 - 20:30
Studietimmar
16
Kurs-ID
133904
Pris
1475 kr