Baka glutenfritt bröd – lär dig från grunden

Plats Jönköping

Lär dig grunderna i glutenfri bakning och upptäck glädjen i att skapa ditt eget bröd! Kursen ges av Folkuniversitetet i Jönköping!

Boka nu

Vill du lära dig att baka glutenfritt bröd som både smakar gott och håller formen? På den här kursen får du praktiska färdigheter och kunskap om glutenfri bakning. Vi går igenom tekniker, diskuterar skillnader mellan bakning med och utan gluten och avslutar med att provsmaka nybakat bröd.

Förkunskaper

Kursen passar både nybörjare och dig med viss erfarenhet av bakning.

Mål

Målet med den här kursen är att ge dig kunskap och praktiska färdigheter inom glutenfri bakning, så att du kan baka smakrikt och hållbart glutenfritt bröd hemma.

Innehåll

  • Grundläggande tekniker för glutenfritt formbröd
  • Skillnader mellan bakning med och utan gluten
  • Tips för att lyckas med konsistens och smak
  • Avslutande provsmakning av det nybakade brödet

Kursupplägg

Vi arbetar praktiskt med bakningen, steg för steg, under handledning. Du kan själv välja att ta med egna ingredienser eller låta kursledaren handla åt dig innan kursen startar.

Material

Allt material och ingredienser som används under kursen och ingår i priset men vill du ta med egna ingredienser får du gärna det!

Plats

Kursen ges i Södra Vätterbyggdens Folkhögskolas hemkunskapssal.

Kursledare

Din kursledare är en erfaren bagare med gedigen kunskap inom glutenfri bakning och en passion för att skapa bröd som alla kan njuta av.

Lär dig grunderna i glutenfri bakning och upptäck glädjen i att skapa ditt eget bröd!

Kursledare

Viljdane Korabi

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Jönköping

info.jonkoping@folkuniversitetet.se

Datum
15 sep 2025 - 29 sep 2025
Måndag
Antal tillfällen
3
Första tillfället
mån 15 sep 2025 kl 17:00-20:00
  • mån 22 sep 2025 kl 17:00 - 20:00
  • mån 29 sep 2025 kl 17:00 - 20:00
Plats
Mångatan 10, 55439 JÖNKÖPING
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
127435
Pris
1500 kr