Bubbel och Rosé

Plats Borås

Ge dig ut på en kulinarisk resa genom någon av våra kurser i matlagning och hälsokost. Vi arrangerar också föreläsningar under en kväll. Här hittar du även kurser om hälsokost och näringslära.

Boka nu

Lär dig mer om vin på ett roligt och spännande sätt genom denna kurs. 

Det blir en introduktion till den sprudlande världen av rosévin och mousserande drycker.

Tillsammans utforskar vi:

  • de olika tillverkningsmetoderna som ger rosé och mousserande sina unika smaker och karaktärer.
  • Champagne, Cava, Sekt och Prosecco - vad gör dem speciella och vilka är skillnaderna?
  • druvsorterna som används för att skapa både vanlig och ovanlig rosé samt bubbliga drycker.
  • Perfekta kombinationer av mat och vin för att förhöja din smakupplevelse.
  • varför lagring av vin är viktigt och får en förståelse för hur det påverkar smaken.
  • olika tips och trix för att få ut det bästa av dina vinprovningar.

Men det är inte allt! Efter varje session får du chansen att smaka på de viner vi diskuterat till ett självkostnadspris. Och för att förgylla kvällen kommer det finnas läckra tilltugg att njuta av.

Gör dig redo att tas med på en resa genom vinets förtrollande värld! 

Kursledare

Hans Carnefjord

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Borås

info.boras@folkuniversitetet.se

Kursperiod
21 maj 2024 - 11 jun 2024
Tisdag
Antal tillfällen
6
Första tillfället
tis 21 maj 2024 kl 18:00-20:15
  • tis 28 maj 2024 kl 18:00 - 20:15
  • tis 4 jun 2024 kl 18:00 - 20:15
  • tis 11 jun 2024 kl 18:00 - 20:15
Plats
Alingsåsvägen 6, 50435 BORÅS
Visa på karta
Studietimmar
18
Kurs-ID
308303
Pris
990 kr