Skogsbad - Shinrin Yoku i Varberg

Plats Varberg

Nyfiken på Shinrin Yoku - skogsbad? Följ med en certifierad guide på ett annorlunda möte med skogen.

Boka nu

Att skogsbada innebär att bada sina sinnen i skogens atmosfär, inte bada i någon skogssjö eller tjärn.
Det har likheter med mindfulness, men skogen bidrar genom sin energi och särskilda doftämnen en upplevelse utöver det vanliga.
Skogsbadet är dokumenterat välgörande. Har visat i studier på stressreducering, att kunna balansera blodtryck, stärka immunförsvar samt minska nivåer av ångest.
Gemenskap med skogen, naturen kan minska känslor av ensamhet och utanförskap, är kravlöst och enkelt. Din guide finns till hands att ge förslag på övningar och ge stöd.

Kursupplägg

Workshopen varar under en halvdag. Det finns även möjlighet att boka in sig på en längre kurs om 5 tillfällen, kontakta Folkuniversitetet för mer information. 

Plats

Uppsamlingsplatsen meddelas via mejl i nära anslutning av arrangemanget. Det kommer bli en skog i nära anknytning till staden.


Om guiden

Ann är certifierad skogsbadsguide, konstnärssjäl och van vid äventyr i stort och smått. Hennes skogsbad är sinnliga, kontaktskapande, roliga och trygga. Hon guidar i Göteborg, samt närliggande orter, men också på andra platser i Sverige på förfrågan och även utomlands. Hennes mål är att ge dig en fin upplevelse genom skogsbadet.


Kursmaterial

Du behöver kläder efter väder och tåliga skor. Ta med en extra varm tröja och sockar, bra att ha då vi är i stillhet långa stunder under skogsbadet. Sitt eller liggunderlag medtages. Gärna en flaska vatten och något enkelt tilltugg är bra att ta med. Regnar det så ta med paraply, det ger en fin effekt med trummande regn i vissa av övningarna.

Förkunskap

Inga förkunskaper krävs, men gärna ett intresse för skog och natur.

Kursledare

Ann Öhman

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Varberg

info.varberg@folkuniversitetet.se

Kursperiod
28 jun 2024 - 28 jun 2024
Fredag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
fre 28 jun 2024 kl 10:00-13:00
Studietimmar
4
Kurs-ID
309006
Pris
375 kr