Hälsans örter – ett grönt hemapotek, med Marie-Louise Eklöf

Plats Stockholm

Lär dig hur du kan samla, torka och förvara läkeörter – och gör din egen tinktur! Marie-Louise Eklöf, läkeörtsterapeut, föreläser och visar hur du bereder terapeutiska örter, läkande oljor och välgörande tinkturer.

Boka nu

Innehåll

På kursen får du lära känna svenska vilda växter och trädgårdsörter som är lämpliga i ett grönt apotek för hemmabruk. Du får skapa en smart box för hemmabruk fylld med det du kan behöva för att stödja din hälsa, mota ohälsa, lindra och läka små blessyrer och hälsoproblem. Du får en initierad vägledning om vad du bör ha hemma och varför. Kursen äger rum på Inspira, Rörstrandsgatan 42.

Kursledare

Marie-Louise Eklöf är läkeörtsterapeut, utbildad i örtterapi och fytokemi och räknas till en av de främsta i Sverige på området vilda växter och deras användning, läs mer längre ner.

Kursledare

Marie-Louise Eklöf

Marie-Louise Eklöf har en fyraårig engelsk utbildning i fytomedicin, läran om örternas kemiska ämnen och deras verkan i kroppen. Hon har under många år gett föreläsningar, kurser och behandlingar om och med örter. Sedan 1995 driver hon Inspira, det Gröna Apoteket och har ett samarbete med Folkuniversitetet sedan 2017.

Marie-Louise har skrivit tre böcker som getts ut på Norstedts förlag, som alla handlar om örter.

Marie-Louise Eklöf

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
7 maj 2024 - 7 maj 2024
Tisdag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
tis 7 maj 2024 kl 18:45-20:30
Plats
Rörstrandsgatan 42, 11340 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
2
Kurs-ID
113988
Pris
450 kr