Hälsans örter – vad kan jag plocka till middag? Karlbergsparken

Plats Stockholm

Vilda växter och örter går att plocka alldeles runt knuten. En vandring där du får veta vilka örter som kan användas till matlagning, som krydda eller för att lindra vissa åkommor. Vandringen sker i parken vid Karlbergs slott med läkeörtsterapeuten Marie-Louise Eklöf.

Boka nu

Innehåll

Vandring med läkeörtterapeuten Marie-Louise Eklöf som lär dig plocka rätt växt genom att titta ordentligt hur örten ser ut, var den växer och framför allt hur den smakar. Under vandringen blir det recepttips på goda anrättningar.  Vandringen avslutas med en frågestund. Oavsett väder blir det en fin kväll i den spirande vårskogen.

Karlsbergsparken

Vandringen äger rum i parken kring Karlbergs slott. Samlingsplats anges i kallelsen. Vid dåligt väder avslutas vandringen inomhus på Inspira, det gröna Apoteket. Vid riktigt dåligt väder förläggs hela kursen inomhus med föreläsning och visning av torkade örter. Medtag gärna papper och penna! Kläder efter väder!

Kursledare

Marie-Louise Eklöf är läkeörtsterapeut, utbildad i örtterapi och fytokemi och räknas till en av de främsta i Sverige på området vilda växter och deras användning.

Kursledare

Marie-Louise Eklöf

Marie-Louise Eklöf har en fyraårig engelsk utbildning i fytomedicin, läran om örternas kemiska ämnen och deras verkan i kroppen. Hon har under många år gett föreläsningar, kurser och behandlingar om och med örter. Sedan 1995 driver hon Inspira, det Gröna Apoteket och har ett samarbete med Folkuniversitetet sedan 2017.

Marie-Louise har skrivit tre böcker som getts ut på Norstedts förlag, som alla handlar om örter.

Marie-Louise Eklöf

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
14 maj 2024 - 14 maj 2024
Tisdag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
tis 14 maj 2024 kl 18:45-20:30
Studietimmar
2
Kurs-ID
113987
Pris
450 kr