Skogsbad – Shinrin Yoku

Plats Jönköping

Välkommen till en unik och förtrollande resa in i naturens famn genom vår Shinrin Yoku kurs! Forskning visar att vistas i naturen har positiv effekt på människan. Stresshormonerna sjunker och immunförsvaret stärks. Denna Skogsbads kurs ges av Folkuniversitetet i Jönköping!

Boka nu

Shinrin Yoku, eller skogsbad på japanska, är en uråldrig praxis som fokuserar på att fördjupa förbindelsen mellan människor och naturen för att främja hälsa och välbefinnande. Vår kurs erbjuder en chans att uppleva den helande kraften i skogen och återansluta med naturen på ett djupare plan.

Innehåll

En viktig del av Shinrin Yoku är att delta i olika övningar som främjar närvaro och inre frid. Deltagarna får tillfälle att utforska meditation, andningsövningar och andra tekniker som främjar avslappning och stressreduktion. Genom dessa praktiker lär vi oss att återställa balansen mellan kropp och sinne.

-Du får lära dig vad som är ”hemligheten” av att vistas i naturen. 
-Prova på lite olika övningar som får dig att landa i nuet genom att fokusera på våra olika sinnen.

Deltagarna uppmanas att använda sina sinnen för att absorbera skogens lugnande energi. Det är en upplevelse av att lyssna på fågelsång, känna skogsmarkens mjukhet under fötterna och upptäcka naturens dofter.

Mål

Målet med vår Shinrin Yoku kurs är inte bara att erbjuda en stunds avkoppling utan att också inspirera deltagarna att införliva dessa principer i sina dagliga liv. Forskning har visat att regelbunden kontakt med naturen kan minska stressnivåer, förbättra koncentrationen och öka känslan av välbefinnande.

Efter avslutad kurs går deltagarna inte bara bort med minnen av en underbar dag i naturen utan också med verktyg för att skapa ett hållbart band med naturen och främja sin egen hälsa. Vi ser fram emot att välkomna dig till denna unika upplevelse där skogen blir din lärare och lugnet blir din följeslagare.

Material

Ha bekväma, oömma kläder och tag med något att sitta på. 

Plats

Utomhus. Obs! Inställt eller framflytt vid dåligt väder.

Kursledare

Ulrika Rosenqvist

 

 

Kursledare

Ulrika Rosenqvist

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Jönköping

info.jonkoping@folkuniversitetet.se

Kursperiod
15 maj 2024 - 15 maj 2024
Onsdag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
ons 15 maj 2024 kl 17:30-19:00
Studietimmar
2
Kurs-ID
112678
Pris
200 kr