Meditation kurs: Du har kraften inom dig!

Plats Distans

Är du nyfiken på att lära dig mer om; ditt hjärtas intuition, meditation och återhämtning, kroppens intelligens och vill utforska vad du vill och behöver just nu. Då är denna distans kursen för dig.

Boka nu

Innehåll

Du kommer att få kunskap, övningar och tips om fördjupande material. Vi kommer att samtala, reflektera och utföra övningar som skapar möjlighet till en hälsosam förändring i livet.

Upplägg

Kursen består av fyra stycken träffar som sker på distans via Zoom (länk skickas ut vid start).

Meditation och återhämtning

-Vad är egentligen meditation och hur gör man?

Det finns inget rätt eller fel när det gäller meditation bara olika sätt att göra det på. Vi provar några metoder för att kunna varva ner och hitta avslappning. Medveten närvaro ger återhämtning för kropp & själ. Du får möjlighet att utforska vad som passar dig.

Hjärtats intuition 

-Hur får jag tyst på tjattret i mitt huvud och lär mig att lyssna på mitt hjärtas intuition?

Vi utforskar kopplingen mellan hjärta och hjärna och övar oss på att känna tacksamhet. Forskning visar att just den kombinationen är helt oslagbar för att skapa mer hälsa i livet. Genom att lägga handen på ditt hjärta och fokusera på att andas lite långsammare så skapar du en känsla av trygghet i kroppen. Tänk att det kan vara så enkelt och ändå så svårt. Vi övar tillsammans.

Kroppens intelligens

-Hur får jag mer energi och kontakt med min kropp?

Våra kroppar har en naturlig förmåga att läka sig själva. Det vi behöver göra är att lära oss lyssna på våra kroppar. Med enkla övningar kan du hjälpa dig själv att få mer hälsa och välbefinnande i vardagen. Mjuka yogainspirerade rörelser och andningsövningar får igång våra energisystem. I kombination med olika punkter på våra kroppar kan vi aktivera och balansera oss själva.

Klarhet

-Vet du vad du vill och behöver?

Utforska vad du vill och behöver just nu för att skapa en hälsosam förändring i ditt liv. Vi ser in i framtiden och drömmer om vad vi vill attrahera. Ett litet steg i taget tar oss dit vi vill. Att ha ett tydligt fokus på det du vill ger ett lugn här & nu.

Målgrupp

Kursen är riktad till dig som vill lära dig att meditera.

Förkunskaper

Du kan vara nybörjare som är öppen för att lära dig något nytt eller ha lite erfarenhet som du vill fördjupa i denna kurs.

 

Varmt välkommen!

 

 

Kursledare

Pia Östberg

En av våra kursledare inom hälsa och personligutveckling

Pia är i grunden utbildad sång & rörelsepedagog vid Musikhögskolan i Stockholm. Redan 1993 gick hon sin första Friskvårdsledarutbildning och ledde musiker i stresshantering. Hon har själv praktiserat avslappningsträning i 40 år och hennes första erfarenheter var Lars-Eric Uneståhls visualisering och målfokusering, en legend inom området.


Några av de utbildningar hon gått är; Hälsovägledare med mindfulness i vardagen, av den svenske läkaren Ola Schenström, utbildad av Jon Kabat-Zinn. Meditationsledare i djupmeditation på Berget i Rättvik. Senaste utbildningen till Certifierad Change Maker där hon praktiserat många olika meditationstekniker med bla. Joe Dispenza, en av de största inom området i nutid.

Kursledare Folkuniversitetet Dalarna

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Falun

info.falun@folkuniversitetet.se

Kursperiod
27 maj 2024 - 17 jun 2024
Måndag
Antal tillfällen
4
Första tillfället
mån 27 maj 2024 kl 18:30-20:00
  • mån 3 jun 2024 kl 18:30 - 20:00
  • mån 10 jun 2024 kl 18:30 - 20:00
  • mån 17 jun 2024 kl 18:30 - 20:00
Studietimmar
12
Kurs-ID
204290
Pris
950 kr