Skogsvibe med Shinrin-Yoku (skogsbad) i Borlänge

Plats Borlänge

Sakta ner pulsen med en omfamning av skogens andetag, med Shinrin-Yoku får du en direkt anknytning till ditt inre lugn. 

Boka nu

Under denna dag får du lära dig enkla avslappningsövningar, träna mindfulness och insikt om hur du tillämpar Shinrin-Yoku i din vardag. 

Vi äter vår medhavda matsäck och delar med oss av ord och stillheten inom oss. Exklusivt för endast 10 personer.
Medtag matsäck och fika plus eget sittunderlag och använd kläder som är lämpade för väder och natur. Du tar dig till uppsamlingsplatsen (som meddelas via mejl i nära anslutning av arrangemanget) på egen hand.

Om Shinrin-Yoku, även kallat "skogsbad".
Den mesta forskning har genomförts i Japan och resultaten av utövandet av Shinrin-Yoku visar effekter som ökad avslappning, förbättrad sömn, reglerat blodtryck, främjande av hjärta och blodkärl, förbättrad koncentrations- och minnesförmåga samt ökad energi. Naturen har också visat sig ha positiva effekter på att lindra oro och nedstämdhet. 

Om ledaren, Diana Kreander

Har alltid tyckt om att vistas i naturen, men det var först vid en ensamvandring på Höga kusten som jag upptäckte den kraftfulla effekten av att ”bara vara” i naturen. Detta ledde mig till utbildning som friskvårdsguide och har därefter kunnat erbjuda vandringar och guidade skogsbad. Med över 20 år som entreprenör har jag haft förmånen att få arbeta med individer och grupper som coach och friskvårdare. 

Kursledare

Diana Kreander

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Falun

info.falun@folkuniversitetet.se

Kursperiod
15 sep 2024 - 15 sep 2024
Söndag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
sön 15 sep 2024 kl 10:00-13:00
Plats
Tunagatan 20, 78434 BORLÄNGE
Visa på karta
Studietimmar
4
Kurs-ID
204023
Pris
250 kr