Föreläsning med Svenny Kopp. Flickor och unga kvinnor med autism eller ADHD: före och efter diagnos

Plats Kungsbacka

Svenny Kopps forskning visar att flickor som har ADHD eller autism får sina diagnoser flera år senare än pojkarna. I denna föreläsning beskriva hon hur man kan upptäcka, förstå och stötta flickor med autism eller ADHD.

Boka nu

Svenny Kopp är specialist i barn och ungdomspsykiatri och är knuten till Gillbergscentrum, Göteborgs universitet. Hon har i många år kämpat för att öka kunskapen om och förändra synen på flickor och kvinnor som tidigare osynliggjorts. 

Föreläsningen kommer att ta upp frågor kring situationen före och efter diagnos hos flickor och unga kvinnor med autism och/eller ADHD. Förklaring av observerbara svårigheter eller symtom är en del av behandlingen vid båda dessa diagnoser, men fler behandlingsalternativ behövs efter att en flicka eller ung kvinna blivit diagnostiserad. Efter diagnos står familjen och skolan inför nya utmaningar, som ofta kräver mer stödåtgärder/förändrade strategier och i en del fall medicinsk behandling.

Målgruppen är alla som kommer i kontakt med flickor och unga kvinnor som kan ha autism eller ADHD, eller deras anhöriga.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Kungsbacka

info.kungsbacka@folkuniversitetet.se

Kursperiod
14 maj 2024 - 14 maj 2024
Tisdag
Antal tillfällen
0
Första tillfället
tis 14 maj 2024 kl 17:30-20:30
Plats
LINDÄLVS GATA 3, 43432 KUNGSBACKA
Visa på karta
Studietimmar
1
Kurs-ID
308635
Pris
175 kr