Ekonomi för icke-ekonomer Distans

Plats Distans

En distanskurs för dig som vill lära dig något om grundläggande ekonomiska samband, ekonomiska flöden, rapporter, bokföring och bokslutsarbete.

Boka nu

 

Målgrupp/Mål

Kursen vänder sig till dig som inte huvudsakligen arbetar med ekonomi, men behöver kunskaper i ämnet. Du kanske har eller ska få ansvar för en avdelning eller grupp men saknar eller vill bygga på dina ekonomiska kunskaper. Kursen vänder sig också till ekonomiassistenter och redovisningsekonomer som vill få en ökad förståelse för helheten och hur de ekonomiska sambanden ser ut.

Innehåll

  • Ekonomiska begrepp och samband.
  • Företagsformer
  • Företagets organisation
  • Redovisning/Bokföring
  • Ekonomiska rapporter
  • Ekonomiska nyckeltal
  • Budget
  • Beskattning och moms
  • Finansiering
  • Prissättning och lönsamhetskalkyl

Arbetssätt

Kursen läses individuellt och helt på distans via Internet. Du läser den i din egen takt och den totala tiden du behöver lägga ned är beräknad till ca 1,5 dag. Du har tillgång till kursen under 30 dagar från det att du får inloggningsuppgifterna. Inloggning skickas till dig så snart du betalat kursavgiften.

Kursen är uppdelad i 10 delar och innehåller ljudfiler, texter och övningsuppgifter i direkt anslutning till de olika avsnitten. Dessa löser du på egen hand. Under hela kursens gång kan du nå kursledaren om du har frågor eller vill ha förtydligande på något avsnitt.Du får svar via e-post eller telefon inom 24 timmar. Vissa avsnitt som du tycker var extra intressanta eller svåra kan du gå igenom flera gånger.

Kursmaterial

Allt material du behöver finns på webben.

Kompletterande prisinfo

Priset är inklusive moms (25%).

 

Kursstart

Löpande kursstart hela året.

Kursledare

Elisabeth Viking

”En investering i kunskap ger den högsta räntan” Benjamin Franklin'

Att utbilda har varit en viktig del i allt arbete och det är roligt att se människor växa in i nya kunskaper och nya roller. Jag tror på det livslånga lärandet och tror att man aldrig blir för gammal för att upptäcka nya världar.

Jag är företagare och ekonom utbildad vid Handelshögskolan i Göteborg. Jag tycker ekonomi är spännande och roligt för att det täcker så många olika områden. Jag har haft förmånen att få arbeta som konsult med förändringsledning inom ekonomi i många olika länder. Det har inneburit mycket arbete med att få redovisning att fungera och att säkra processer inom inköp och försäljning, med införande av IT-stöd.

Elisabeth Viking är kursledare på Folkuniversitetet i Göteborg

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Göteborg

info.gbg@folkuniversitetet.se

Antal tillfällen
10
Första tillfället
kl -
Studietimmar
10
Kurs-ID
307077
Pris
2575 kr