Teater - text, gestaltning och samspel NY!

Plats Stockholm

Den här kursen av workshopkaraktär riktar sig till dig som vill lära dig mer om att arbeta med text. Vi utgår från en dialog och undersöker hur samspelet kan fördjupa och utveckla det sceniska arbetets olika delar.

Boka nu

Förkunskaper

Du behöver ha grundläggande kunskaper i teater, exempelvis från våra nybörjarkurser eller endagskursen "Prova på teater" eller motsvarande.

Kursinnehåll och upplägg

Undervisningen är schemalagd två gånger i veckan på måndagar och onsdagar i två veckor. Vi arbetar  med:

  • Text - möt en dialog.
  • Utveckla samspelet i en dialog.
  • Rollarbete- grundläggande teknik för arbete med scener och karaktärer, exempelvis utifrån vilja och status.
  • Övningar kring samarbete, spontanitet och fantasi.
  • Improvisationsövningar.

Mål

Målet med kursen är att du ska få insikter i teaterns grunder och att utveckla samspelet i en dialog. Men också att du ska våga vara mer spontan och lita på din egen kreativitet.

Fortsättningsmöjligheter

Efter kursen, "Teater - text, gestaltning och samspel", kan du  fortsätta med någon av våra fortsättningskurser i teater, någon annan workshop inom teater eller "Vi gör teater" om du är redo och vill arbeta vidare med scenframställning och möta publik. Prata gärna med din kursledare om du är osäker på din nivå och vad du bör fortsätta med efter denna kurs.

Kursledare

Susanne Sjöquist

Susanne har lett teatergrupper sedan 1980-talets mitt på Vår Teater, Stockholms Teaterverkstad m.m. Hon var med och startade och ledde teater Kompassen, en fri grupp i Nacka som spelade allt från revy och barnteater till dagsaktuell samhällsengagerad teater.

Susanne har kandidatexamen och lärarlegitimation i Teaterämnena + Estetisk kommunikation. Hon har undervisat 15 år på gymnasienivå, fortbildat sig på Teaterhögskolan i Stockholm och har stor erfarenhet av skådespeleri och teater i olika sammanhang och funktioner. Susanne är även utbildad Gestaltterapeut.

"Jag vill ge mina deltagare mod och lust att utforska och utvecklas tillsammans. Teater är för mig ett kollektivt och undersökande arbete där alla i gruppen är lika viktiga för processen och berättandet. Trygghet, respekt och lust är grundpelare i min undervisning."

Susanne Sjöquist

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
3 jun 2024 - 12 jun 2024
Måndag, Onsdag
Antal tillfällen
4
Första tillfället
mån 3 jun 2024 kl 17:30-19:45
  • ons 5 jun 2024 kl 17:30 - 19:45
  • mån 10 jun 2024 kl 17:30 - 19:45
  • ons 12 jun 2024 kl 17:30 - 19:45
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
112863
Pris
1575 kr