Teater - Viewpoints och fysisk improvisation, ungdomar 12-16 år

Plats Göteborg

Tillsammans övar vi impulser, lyssnande, improvisatorisk lek och skapande som utgår från det fysiska arbetet och uttrycket.

Boka nu

Målgrupp

Barn och unga, ingen tidigare erfarenhet av teater/skådespeleri behövs. 

Mål

Prova på och arbeta med fysisk teater. Skapa teater genom mycket rörelse och improvisation. Få vara en roll i en ensemble. Prova många olika sätt att röra sig, improvisera och skapa scener.  Uppleva teater utan massa text och repliker!

Innehåll

Fysiska improvisationer i grupp. 
Vi använder leken, det intuitiva och spontana för skapande. 
Under kursen provas det olika sätt att förhålla sig till rörelse, som elementarbete, djurimprovisationer, Viewpoints etc. som stimulerar olika fysiska uttryck och gemenskap. Genom improvisationerna kommer koreografier och karaktärer tas fram för att utveckla scener. 

Arbetssätt

Vi utgår från rörelsebaserad improvisationsteater där vi arbetar med impulser, samarbete och skapa i grupp. Kreativitet som kommer från kroppen och olika fysiska uttryck. Tillsammans provar vi många olika sätt att röra oss och hittar sätt att berätta utan ord.

Material

Kläder som du kan röra dig fritt i.

Kursledare

Annie Thorold är skådespelare och teaterkreatör som har studerat och arbetat i Sverige, Australien, och Kanada. Hon gick teaterlinjen på Wendelsberg folkhögskola och har en kandidat i scenkonst från Australian Institute of Music (AIM), Sydney. På AIM var rörelsearbetet en viktig del av färdighetsträningen, i ensembleklassen bestod framförallt av Viewpointsarbete. Efter examen har Annie fortsatt sin praxis av viewpoints och fysiskt teaterarbete, Annie har använt viewpoints under repetitionerna och framtagandet av föreställningar som The Yellow Wallpaper (La Mama Theatre Melbourne, Vancouver Fringe, and Gathenhielmska Huset Göteborg)

Kursledare

Annie Thorold

Annie Thorold är skådespelare och teaterkreatör som har studerat och arbetat i Sverige, Australien, och Kanada. Hon gick teaterlinjen på Wendelsberg folkhögskola och har en kandidat i scenkonst från Australian Institute of Music (AIM), Sydney. På AIM användes Viewpoints i ensembleklasserna och för rörelseträning. Efter examen har Annie fortsatt sin praxis av viewpoints och fysiskt teaterarbete, (bland annat genom en kurs hos Chopt Logics, Sydney, undersökningsarbete med scenkonstkompaniet Viva i Stockholm, en workshop med Anne Jonson via Kulturalliansen, Göteborg.) Annie har använt viewpoints under repetitionerna och framtagandet av föreställningar tex. The Yellow Wallpaper (La Mama Theatre Melbourne and Vancouver Fringe)

Annie Thorold är lärare på Art College i Göteborg

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Göteborg

info.gbg@folkuniversitetet.se

Kursperiod
17 jun 2024 - 19 jun 2024
Måndag, Tisdag, Onsdag
Antal tillfällen
3
Första tillfället
mån 17 jun 2024 kl 13:00-16:00
  • tis 18 jun 2024 kl 13:00 - 16:00
  • ons 19 jun 2024 kl 13:00 - 16:00
Plats
Liberagatan 42, 41756 GÖTEBORG
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
308430
Pris
1325 kr