Sjung ut! Lunchkurs

Plats Stockholm

Går du ofta omkring på jobbet eller hemma och gnolar på dina favoritsånger? Blir du glad av att sjunga? Passa på att använda lunchpausen för att fylla på med energi. Vi sjunger gamla godingar och nya hits och allt däremellan.

Boka reservplats

För vem?

Du som vill komma och sjunga på lunchtid under anspråkslösa former - inga förkunskaper krävs.

Mål

Att utvidga din repertoar och utveckla dina röstresurser. Att ha roligt med musiken!

Kursupplägg och undervisningsform

Undervisningen sker i grupp på upp till 12 deltagare. Vi börjar varje kurstillfälle med att sjunga upp och gör olika övningar för att värma upp och mjuka upp rösten. Efter det sjunger vi låtar vi gillar inom olika genrer, jobbar med sångteknik, genre ideal, stämsång och musikaliskt uttryck i låtarna. Kursens fokus ligger på ensemblesång; alla sjunger tillsammans.

Innehåll

På repertoaren står bland annat jazz, visa, soul, rock och pop. Innehållet anpassas mycket efter hur gruppen är sammansatt och vilka önskemål som finns i gruppen. Kursledaren tar stor hänsyn till gruppens sammansättning och önskemål. Notera att gruppens förkunskaper och sammansättning i mycket styr kursens innehåll och låtval.

Tips

Det är vanligt att man som deltagare känner sig lite nervös för att sjunga inför andra. Det behöver du inte vara eftersom våra lärare låter alla komma loss i egen takt och övning ger färdighet. Kursen blir roligare och du lär dig mer om du övar mellan sammankomsterna. Vi rekommenderar att du i ett tidigt stadium pratar med kursledaren om speciella önskemål eller utmaningar så du får den bästa upplevelsen.

Lov

Kursen har uppehåll vecka 19.

Fortsättningsmöjligheter

Det här är en kurs du kan gå flera gånger eftersom varje kurs är unik utifrån repertoar och gruppens förutsättningar. Annars kanske du vill prova på någon annan genre, vi erbjuder bland annat folkmusik, kulning, pop, soul, gospel, klassisk körsång och opera samt kurser med blandad repertoar och på olika nivåer, sök efter aktuellt utbud här på hemsidan eller kontakta oss för vägledning.

Vad våra tidigare deltagare säger om kursen och ledaren

  • ”Kunde tyvärr inte delta på alla lektioner, på grund av arbetet, men kursledare Anna Lumen var verkligen som ”klippt och skuren” för denna jazzkurs.”
  • ”Pedagogisk, jättemusikalisk, inspirerande och trevlig!”
  • ”Fantastiskt bra kurs. Kunnig lärare och trevliga kursdeltagare.”
  • ”Kul och bra kurs! Lite för kort för det som ska hinnas med.”
  • ”Skapar god stämning och sammanhållning i gruppen. Bemöter olika individer på ett fint sätt. Främjar utveckling.”
  • ”Utmärkt lärare och pedagog!”
  • ”Fantastisk”

Kursledare

Anna Lumén

Anna Lumén frilansar som sångerska och är låtskrivare inom pop, jazz, soul och visa. Framför allt är hon en flitigt anlitad sångerska på dop, bröllop och begravningar. Hon har även arbetat med musikprogram i Svenska kyrkan och sjungit i flera band och olika körer.

Anna har utbildat sig till sångpedagog på KMH - Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Hon har även fördjupat sig inom "Estill voice training" och "komplett sångteknik". Anna har flerårig erfarenhet av undervisning i sång på såväl studieförbund som i privat regi.

Anna Lumen

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
26 apr 2024 - 31 maj 2024
Fredag
Antal tillfällen
5
Första tillfället
fre 26 apr 2024 kl 11:30-12:15
  • fre 3 maj 2024 kl 11:30 - 12:15
  • fre 17 maj 2024 kl 11:30 - 12:15
  • fre 24 maj 2024 kl 11:30 - 12:15
  • fre 31 maj 2024 kl 11:30 - 12:15
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
5
Kurs-ID
112453
Pris
550 kr